Nyheter från FKG

 • 23 april, 2021
 • Konkret hjälp med omställningen i VGR: Framrutan!

 • Små och medelstora företag med säte i Västra Götalandsregionen har nu möjlighet att få hjälp med att ställa om! FKG har tillsammans med Business Region Göteborg, Göteborgs Tekniska College, IUC Väst, IUC Sjuhärad och IDC West Sweden tagit fram ett coachingprogram där ni får möjlighet till 70 kostnadsfria timmar stöd från experter – för att landa i en framtida konkurrenskraftig affärsplan med rätt kompetens med fokus omställning till elektrifiering, AI och autonoma fordon.

  Det finns 375 underleverantörer i Västra Götaland med 42 500 arbetstillfällen. I en undersökning som FKG genomförde i oktober 2020 så är det 32% av leverantörerna i Sverige som skulle få problem om vi över en natt såg ändringen från förbränningsmotor till den elektriska drivlinan. Denna förändringen kommer snabbare än vad man kanske kan tro och det är av yttersta vikt att man börjar fundera över hur man ska gå till väga i denna omställning nu. Därför kan FKG med bl.a. Business Region Göteborg nu erbjuda företag i Västra Götalandsregionen ett kostnadsfritt coachingprogram för att aktivt hjälpa individuella företag med den omställning som krävs. Detta gäller inte bara företag som har uppenbara problem med elektrifiering, ny kompetens kommer behövas hos alla och det finns många nya områden i denna omställning som man kan spara eller tjäna pengar på.

  Företag som inte hänger med i omställningen kommer få stora svårigheter att hänga kvar i industrin, och vi hoppas med detta program på att kunna hålla Västra Götalands Regionen konkurrenskraftigt! Programmet består av 3 steg och en fördjupning: Business Intelligence (omvärldsanalys och interna förutsättningar), rätt vision, mission, värderingar och mål, roadmap (en tydlig väg mot målet) och fördjupning kompetensutveckling. Detta är uppdelat mellan 70 kostnadsfria timmar, allt som krävs från er är engagemang.

  FKG hoppas att denna typ av program snart ska kunna erbjudas nationellt, och återkommer då med mer info.

  Är ni intresserade av att höra mer? Kontakta då Hans Larsson på Business Region Göteborg: hans.larsson@businessregion.se