Industry Search

CabinAir Sweden AB

Organisationsnummer: 559041-1327

About the company

CabinAir startade 2016 och strävar efter att förbättra hälsa, säkerhet och välmående hos förare och passagerare, genom att producera branschledande luftreningslösningar för bilar, lastbilar och andra fordon. CabinAir har ett trade mark avtal med Blueair, en globalt ledande producent av luftrenare för hem, kontor och publika ytor.

Product examples

Vi har utvecklat en två-stegs-teknik där vi kombinerar aktiv partikelladdning med passiv mekaniskt filtrering. Partikelladdningen gör att även de ultrafina och mest skadliga partiklarna fångas av filtret. Lösningen är så effektiv att vi filtrerar bort över 95% av alla ultrafina partiklar på en filtrering, vilket normalt motsvarar mer än dubbelt så hög filtrering än ett vanligt bilfilter. Lösningen sitter integrerad i fordonet (med minimala justeringar i befintlig HVAC), vilket gör att luften renas innan den kommer in i kabinen. Andra vanliga sätt att rena luften i kabinen är att cirkulera luften så den passerar filtret flera gånger tills den blir ren. Detta kan snabbt resultera i förhöjda CO2 nivåer vilket påverkar koncentration och vakenhet. Med vår lösning får man konstant in ren och frisk luft, och därmed undviker man risken med förhöjda CO2 nivåer. Det konstanta flödet av ren och frisk luft in i kabinen gör även att gaser som bildas av material inne i kabinen (från plaster, läder mm) trycks ut, så även så kallade VOCs försvinner som en bi-effekt. Resultat från ett test enligt GB 215551.3-2010 standard visar att vår lösning även filtrerar bort 98% av mikrober, betydligt högre reningsgrad än ett mekaniskt filter.

Vår produkt installeras i alla Volvos Cars 60-och 90-modeller för den kinesiska marknaden och marknadsförs som Advanced Air Cleaning (AAC) som en del av Volvo Cars CLEANZONE® system. Vi har även utvecklat en motsvarande lösning för eftermarknaden (Nordzone System) som kommer att finnas tillgänglig under 2020. Vi är ett team på totalt ca 65 personer med huvudkontor i Stockholm, fabrik i Shenzhen och säljkontor i Shanghai och Los Angeles.

Details

  • Number of employees: 30 st
  • Turnover: 24113 tkr
Go Back