Activities

 • 2 Februari, 2022
 • Södertälje Science Week

 • Att realisera hållbarhet

  Vad behöver vi göra i omställningen och hur realiserar vi det i verkligheten? Vem har de bästa förslagen, det bästa arbetssättet och de bästa exemplen?

  Mycket har hänt på bara ett år. Klimatkatastrofer och fortsatta pandemier med olika typer av kriser som konsekvens pekar allt tydligare på behovet av omställning. Kapitalet går mot hållbara investeringar, affärsmodeller ändras, värdekedjor omdefinieras för ökad hållbarhet och cirkuläritet – en stor omställning på många sätt där produktionen spelar en nyckelroll.

  Var med och ta del av det senaste från investerarna, forskarna, politiken och företagen. Se spännande exempel på vad man kan göra, hur man kan tänka och hur vi alla kan bidra. Susanna Campbell inleder med en omvärldsspaning och pekar på våra största utmaningar. Därefter kan du lyssna till Scania, TRATON, Renewcell, AstraZeneca, HM Foundation, KTH, Teknikföretagen, IF Metall, politiska företrädare och många fler som beskriver hur vi alla kan bidra till en hållbar omställning.

  I centrum står den hållbara produktionen som en förutsättning och en möjliggörare.

  Programmet är fullspäckat av intressanta talare som sträcker sig över den 2-6 februari, och FKGs Peter Bryntesson är en av dem.

  Peter kommer hålla sin dragning Produktion i en cirkulär värld: nya förutsättningar, verktyg och arbetssätt” den 3/2 klockan 11.20-11.40.

  Övriga talare består under dagarna bland annat av Susanna Campbell (investerare och styrelseproffs), Näringsminister Karl-Petter Thorwaldsson, Christian Levin (CEO Scania och Traton), Katarina Ageborg (Global hållbarhetschef och CEO AstraZeneca AB) med många flera.

  När? 2-6 februari (Grand Opening 2/2 8-9.30, mer information HÄR).

  Ingen föranmälan krävs, programpunkter sänds direkt på scienceweek.se.