Nyheter från FKG

 • 28 september, 2022
 • ”Vi söker ständigt nya samarbeten”

 • Aurobay är nya medlemmar i FKG och utvecklar och tillverkar olika lösningar för drivlinor. Aurobay bildades från sammanslagningen av Volvo Cars drivlinaverksamhet med Geely och var tidigare en del av Volvo.

  – Målet är nu att växa globalt över tid och komplettera eller ersätta den affär vi har med Volvo, säger Mattias Berglund, Head of Strategy and Alliances.

  Sedan januari 2021 är Aurobay självständiga med huvudkontor i Göteborg, motorfabrik i Skövde med tillhörande forsknings- och utvecklingsverksamhet samt en motorfabrik i Kina. Tillsammans har man totalt cirka 3 000 anställda.

  Bolaget är en global leverantör av kompletta drivlinor, inklusive nästa generations förbränningsmotorer, växellådor och hybridlösningar.

  Med ny teknik utvecklar Aurobay drivlinateknologier som är både hållbara och praktiska för framtidens motorer och hybridlösningar.– Vi fortsätter att arbeta mot en framtid med nollutsläpp, förfinar vår teknologi inom hybrid- och elmotorer samt stödjer den kommersiella utvecklingen av biobränslen med låga utsläpp.

  Aurobay ser mycket positivt på medlemskapet i FKG och hoppas kunna nätverka med andra medlemsföretag.

  – Vi vill gärna bredda vårt affärsområde och hitta nya produktfamiljer. Vi söker ständigt nya samarbeten i närområdet för att stötta branschen och omställningen i Västra Götalandsregionen. Särskilt med tanke på det politiska läget och det klimat som råder i världen med tullar och annat.

  – Som stor leverantör inom fordonsbranschen har vi också mycket kunskap och erfarenhet som vi hoppas kunna dela med oss av till FKG:s medlemmar, säger Mattias Berglund.