Nyheter från FKG

 • 17 augusti, 2022
 • ”Vårt varumärke ska bli ännu starkare”

 • Hållbarhet kombinerat med bärkraftig ekonomi, en stark utblick mot Europa och medlemsnytta. Det är några av de saker som FKG:s nye vd Peter Bryntesson brinner lite extra för när han nu tar över som ledare för organisationen.
  – Vi ska fortsätta att stärka vårt varumärke och vara en tydlig röst i debatten som makthavarna lyssnar på, säger han.

  Peter Bryntesson är inte direkt ett okänt ansikte för FKG:s medlemmar.

  – Nej, jag började jobba med en del projekt redan på tidigare vd:n Sven-Åke Berglies tid. Sedan blev jag fast anställd 2017, säger han.

  I sin tidigare roll som senior advisor har han bland annat haft en särskild inriktning mot forskning – något som han brinner lite extra för.

  – Det kommer jag att fortsätta att trycka på. Framtiden är beroende av det, säger han.

  Peter Bryntesson har rätt bakgrund för att förstå de villkor som leverantörindustrin lever med. Han är maskiningenjör, har arbetat som ingenjör på Saab Automobile på 90-talet och har även själv drivit företag i branschen i länder som Kina och Tyskland.

  Nu ser han en framtid med fokus på att bibehålla och utveckla medlemsnyttan.

  – Under Fredrik Sidahls tid som vd har vi stärkt vårt varumärke. Det ska vi fortsätta med, medlemsnyttan ska bli ännu tydligare. Det ska alltid kännas som en fjäder i hatten att vara med i FKG, säger han.

  Även inriktningen på hållbarhet vill han utveckla.

  – Det är en framtidsfråga som ingen kan ducka för, men det gäller att hitta vägar att göra det med en bärkraftig ekonomi. Vi kommer också att öka vårt fokus på Europa och stärka samarbetet Clepa, vår paraplyorganisation på kontinenten.

  Blir det några förändringar på kansliet?

  – Ja, vi blir ju en person kort när Fredrik Sidahl slutar, så vi kommer förmodligen att anställa en person under hösten. I övrigt kommer jag även fortsättningsvis att jobba tätt tillsammans med Gabriella Virdarson här på kontoret, hon är en otroligt viktig person för verksamheten.

  Du tillträder den 1 september, vad blir det första du gör?

  – Att träffa ledarna för de tre stora OEM:erna i landet. Mötena är redan inbokade.

  Till sist … hur känns det?

  – Spännande och utmanande, det här är ett av de roligaste jobben du kan ha i vår bransch.

  Fakta: Peter Bryntesson
  Ålder: 52 år.
  Bor: Uddevalla.
  Familj: Fru och barn.
  Intressen: Segling och golf.

  Kuriosa: Har en bakgrund som idrottare, och har varit med och tagit hem en bronsmedalj i junior-SM i bandy. Bland sportmeriterna finns även en sistaplats i Frankfurt Maraton. ”Det var ett vad jag antog, och jag ställde upp med bara några kortare löprundor som uppladdning. Men jag tog mig runt och kom i mål på 5:23 … sju minuter innan de satte upp repet.”