Nyheter från FKG

 • 02 februari, 2023
 • Unik produkt för elfordon söker nytt ”hem”

 • Sedan ett par år är det lagkrav på de flesta elfordon att ha varningsljud, AVAS, i lägre hastigheter. SoundRacers unika ljudgenererande algoritmer är utvecklade för att ge ett realistiskt ljudintryck som indikerar om fordonet ”går på tomgång”, accelererar eller saktar ner. Våra produkter sitter nu i världens snabbaste elsportbil Rimac Nevera, Solaris elbussar och många andra elfordon. Nu är det dags att överlåta verksamheten till någon underleverantör som kan utnyttja den stora potentialen, säger Kenneth Palmestål, som drivit bolaget ensam de senaste åren.

  Affärsområdet Elfordonsljud har sedan ett par år växt förbi den ursprungliga produkten SoundRacer, som är en patenterad FM sändare för ICE bilar med extrafunktionen att sända äkta motorljud från Ferrari V12, Shelby Mustang V8, Porsche 911 GT3, Harley V-Twin m.fl. till bilradion. Ljudet följer motorns varvtal och varierar från tomgång, acceleration till motorbromsning. FM sändaren säljs genom distributörer, främst i Europa, USA, Japan och Australien. www.soundracer.com

  I takt med att allt fler elfordonstillverkare etableras ökar antalet förfrågningar, SoundRacer är ett från början etablerat varumärke inom elfordonsljud och trots avsaknad av både marknadsföring och aktiv försäljning hittar kunderna hit, säger Kenneth Palmestål.

  En anledning är förstås att SoundRacer AB är listad som en av ett fåtal KEY PLAYERS i internationella marknadsöversikter.

  Det gör att jag bedömer att det finns en mycket stor potential för nuvarande, och framtida, produkter baserade på den unika tekniken, om verksamheten ingår i en etablerad underleverantör till fordonsindustrin.

  Sortimentet består av två egna produkter: EVSMA-1 ljudmodul med inbyggd digital 2x20W förstärkare, tillverkas av Frontside i Mölnlycke, samt EVSP31 25W högtalare som tillverkas av en stor högtalartillverkare i Indonesien.

  På det medföljande Micro SD kortet finns ett antal motorljud, även vanlig 4-cylindrig motor och stor dieselmotor, samt programvara som gör att kunden kan lägga till nya ljud.

  Systemet kompletteras sedan av några standardprodukter som kontakter, sensorer och interface, beroende på kundens behov.

  En kund i USA gör återkommande köp av ljudprocessorn, med V8 eller V12 ljud, för inbyggnad i deras drivelektronik för elektriska Gokart.

  Den komponenten kan också få en stor marknad inom elcyklar, el scootrar och elmotorcyklar.

  Mer information på www.evsoundsystem.com

  Soundracer letar nu en ny ägare. Är du intresserad av att höra mer, kontakta Kenneth:

  kenneth@soundracer.se

  0706-906090