Nyheter från FKG

 • 07 juni, 2021
 • Uni3 by Geely

 • Den kinesiska fordonsjättens Lindholmencampus nu öppet för FKG-medlemmar.

  “Geely Innovation Center” har säkert många svenska företag inom fordonsindustrin hört talas om. Den kinesiska fordonsjätten som är huvudägare i Volvo Cars och Polestar, och storägare i både AB Volvo och Daimler, tillkännagav sitt utvecklingscentrum på Lindholmen sommaren 2017. Nu i höst 2021 är de publika byggnaderna helt färdiga och redan nu har olika företag börjat flytta in. Men som ett sant Geelyprojekt har centrat ändrat form under projektets gång och nu bytt namn till ”Uni3 by Geely” och erbjuder förutom kontorsytor också ett konferenscenter, restauranger utställningsytor, ett fyrstjärnigt hotell och inte minst ett spännande loungekoncept för FKGs medlemmar som diskuterats fram under våren.

  Uni3 by Geely är ett 105 000 kvadratmeter stort campus på Lindholmen, och huserar i dagsläget flera Geelybolag, som CEVT, Geely Design och Lynk & Co. I huvudbyggnaden sitter också Geelys svenska holdingbolag och koncernfunktioner. Men tanken är att en stor del av campuset ska vara hem för innovativa bolag och företag som adderar till en kreativ miljö, så det finns ett coworkingkoncept och flera externa bolag är på väg in.

  Som ett unikt erbjudande till FKGs medlemmar har Uni3 nu tagit fram ett koncept för de medlemsföretag som ofta har ärenden till fordonsföretagen i västsverige, men idag inte har behov av permanenta kontor. En del av ett våningsplan är inrett med smarta kontorsmoduler som FKGs medlemmar kan prenumerera på och få tillgång till allt från ostörda mötesrum, skrivare och wifi, till frukt och samverkansmöjligheter med andra medlemmar.

  ”Vi tänkte såhär; det är många FKGmedlemmar som finns på olika platser i landet som ofta är i Göteborg för att träffa kunder, som inte har några kontor i regionen, kan ha ett andra hem på Lindholmen med ett enkelt abonnemang och checka in när de är på besök. Lite som ett loungekoncept på en flygplats, där du visar ditt medlemskort och sen kan gå in och jobba, ta en fika, mötas eller koppla av en stund.” Säger Magnus Koch, affärsutvecklare på Uni3 by Geely.

  I korthet betalar man en månadsavgift och så får man medlemskort som man checkar in med. (För mer detaljer om erbjudandet, se FKG members offer).

  Observera att detta  erbjudande inte ingår i medlemskapet hos FKG. Erbjudandet kommer från Geely, UNI3 och riktar sig endast till FKGs medlemmar. FKGs kansli huserar fortfarande i Lindholmen Science Park.