Nyheter från FKG

 • 04 september, 2019
 • Tre som kan ta priset

 • Det börjar dra ihop sig till Stora Leverantörsdagen, då även Stora leverantörspriset ska delas ut för femte året i rad. De som nominerats i år är HAVD Group, TechRoi och Bror Tonsjö.

  – Tre riktigt starka kandidater, säger FKG:s vd Fredrik Sidahl.

  På konsultföretaget TechRoi gläder sig vd:n Tommy Christensen åt nomineringen.

  – Väldigt trevligt att man har noterat vad vi har åstadkommit. Det här är jättekul, vi ser fram emot att vara med under Stora Leverantörsdagen, säger han.

  Clas Tengström, vd på Bror Tonsjö som arbetar med skärande bearbetning, tror att nomineringen hänger samman med den utveckling företaget har haft de senaste åren, och deras strävan att digitalisera verksamheten.

  – Vår digitaliseringsresa, Tonsjö 4.0, började 2017 och vi har gjort om allt från grunden. Vi arbetar även mycket med att få medarbetarna i förändringsarbetet.

  Hur känns det att bli nominerad?

  – Jätteroligt. Att ett bolag som FKG uppmärksammar oss … det känns som en ära.

  Det tredje nominerade företaget är Havd Group, leverantör av specialkomponenter och volymprodukter till i första hand automotive. Koncernchefen Björn Hedenberg,  som tidigare jobbat för både Volvo lastvagnar och personvagnar, startade verksamheten för 30 år sedan.

  – Då var det bara jag. Nu är vi 270 personer. Vi har haft en enorm utveckling historiskt och fortsätter att ta steg i nya riktningar, säger han.

  Kommer du till Stora Leverantörsdagen?

  – Absolut, där är vi varje år. Det är bra föredragshållare och har utvecklats positivt sett genom åren.

   

  Fakta: Stora Leverantörspriset

  Priset delas ut till en individ eller organisation som gynnat branschens utveckling i Sverige. Juryn koncentrerar sig på områden som design, entreprenörskap, miljö, internationalisering eller forskning och utveckling.

  Stora Leverantörspriset 2018 gick till avgasreningsföretaget Alfdex.