Nyheter från FKG

 • 12 oktober, 2022
 • Träffa spännande företag på SLD!

 • Nu är det bara en vecka kvar till Stora Leverantörsdagen (19–20 oktober), den här gången på Uni3 Techcenter på Lindholmen i Göteborg. Temat i år är Competitive in a changing world och förutom intressanta talare på scen deltar även en rad utställare och sponsorer.
  – Vi har fått ihop ett mycket bra utställarprogram som vi är stola över att kunna erbjuda till alla, säger Gabriella Virdarson på FKG.

  SLD stöttas även av sina sponsorer, mångåriga samarbetspartners till FKG och viktiga aktörer vars expertis och erbjudande är viktiga för fordonsindustrins konkurrenskraft. Guldsponsor 2022 är Teknikföretagen, silversponsorer är Setterwalls Advokatbyrå och Elmia Subcontractor.

  Bland utställarna finns bland andra Desay SV, Chaintraced, BASF med flera – företag som alla på sitt sätt bidrar med ingångar till temat om en föränderlig värld, och till en bransch som kommit en bra bit på vägen med transformationen till nya drivlinor.

  Men mycket behöver fortfarande hända.
  – För att kunna hantera omställningen från fossila fordon till elektrifierad mobilitet krävs främst två saker, samverkan och rätt information om branschen. Båda dessa kommer vi att erbjuda på SLD. Både med scenprogrammet och via de innovativa utställare som är på plats för att berätta mer om vad de kan erbjuda till branschens omställning, säger Gabriella Virdarson.

  Ett av de företag som ställer ut är mjukvarubolaget Klimator. Bolaget levererar bland annat produkter för avläsning av vägväder – mjukvara som kan både läsa av nuläget och göra prognoser framåt. Saker som är avgörande för att automatiserade fordon ska kunna ta sig fram säkert.
  – Intresset för vår teknologi är stort och växande, säger Hanna-Louise Widberg, marknadschef på Klimator.

  För henne är Stora Leverantörsdagen ett viktigt event och ett forum för att hitta samarbetsvägar och knyta kontakter.
  – Det är även en bra plats att utbyta erfarenheter och lära sig nya saker. Vi ser fram mot att komma dit, säger hon.

  Årets utställare på SLD (läs mer om dem här!): Business Sweden, Rondo Plast, Klimator, Apak, Pacudo, Pneumax, Heléns, Desay SV, Panasonic, South Carolina Dep. Of Commerce, Soundracer, Chaintraced, Pipechain och BASF.