Nyheter från FKG

 • 16 april, 2020
 • Svensk ladd-invasion i Storbritannien

 • Många andra företag ligger just nu lågt och bidar sin tid. Men inte CTEK. Företaget som säljer laddare och andra produkter nischade mot elbilsmarknaden passar istället på att ta position på den brittiska marknaden.

  – Jag är övertygad om att vi kommer att ta stora marknadsandelar, säger koncernchefen Jon Lind.

  Kris eller inte, elbilarnas intåg på marknaden kommer av allt att döma att fortsätta. Och ett företag som CTEK ligger rätt i tiden med sina produkter. I Skandinavien är varumärket redan etablerade, nu ger de sig på England.

  – Vår målsättning har alltid varit att lansera våra laddlösningar för elektriska fordon internationellt, säger koncernchefen Jon Lind inför den brittiska lanseringen.

  I sin produktportfölj har CTEK allt från laddboxar för hemmabruk till utrustning för större företag. De erbjuder även teknik för lastbalansering och övervakning samt betalfunktioner för kommersiella laddstationer. Redan i dag säljer de över en miljon laddare per år.

  När det gäller Storbritannien ser företaget bland annat en bra potential för laddboxen Chargestorm Connected. Enligt CTEK är de först ut i landet med boxar som har dubbla typ 2-uttag, vilket gör det möjligt att ladda två bilar samtidigt.

  Satsningen blir även något av ett elddop för den nyanställde försäljningschefen Craig Slater, med en bakgrund på företag som Rolec, Pod Point och Allego. Han blir enligt CTEK ”en stor tillgång” när företaget nu accelererar in på den snabbt växande brittiska elbilsmarknaden.

  – Vi har ett starkt team på plats, säger Jon Lind.

  Bild: Satsar brittiskt. – Det gläder mig att tiden nu är mogen för att ta steget in i Storbritannien, säger CTEK:s koncernchef Jon Lind. Laddaren Chargestorm Connected väntas bli en framgång i England.