Nyheter från FKG

 • 16 januari, 2020
 • Svensk invasion i Kalifornien

 • FKG:s resa till Silicon Valley – Go Inspired Palo Alto – är nu inne på upploppet. I dag (torsdag) deltar delegationen i ett event som Nordic innovation House arrangerar ihop med Stanford och i morgon blir det ett möte med den svenska ambassadören. 

  – Sedan är det dags att ta flyget hem igen, fulla av intryck, säger FKG:s vd Fredrik Sidahl.

  Det späckade programmet för Go Inspired Palo Alto startade i måndags. Men FKG:s utsända – Fredrik Sidahl, vd, Gabriella Virdarson, koordinator, och Peter Bryntesson, senior rådgivare – landade i USA redan i slutet av förra veckan för ett besök på Consumer Electronics Show (CES) i Las Vegas. En enorm mässa som brukar dra närmare 200 000 besökare. Sedan några år har det blivit mer och mer automotive på CES, och i år var det enligt Fredrik Sidahl något av ett rekord.

  – Mycket handlade om connected mobility och små podd-bilar som tar sig fram både i luften och på vägen.

  Bästa montern? Enligt Fredrik Sidahl var det Übers och Hyundais gemensamma.

  – Där visade de upp en vision av 2030 där allt var flygande och autonomt. Även Fords nya eldrivna Mustang imponerade, en värdig konkurrent till Tesla Model S.

  I måndags startade besöken hos olika företag tillsammans med de cirka 25 medlemmar i FKG som är med på trippen. Bland annat har den svenska delegationen hittills hunnit besökt Ericsson, Volvo Cars, Volvo AB, Plug and Play och Rockwell Automation.

  Rockwell visade upp lösningar för automatiserade batterifabriker, och så fick FKG:s medlemmar testa att orientera sig i en helt virtuell miljö, med mera.

  – Ett mycket uppskattat besök.

  Har ni hunnit få någon kalifornisk solbränna också?

  – Nej, det är inte speciellt varmt här just nu. Bara drygt tio grader. Men en vinprovning i Santa Cruz har vi klarat av.

  Det låter som en lyckad resa ”so far”?

  – Ja, riktigt bra. Intensivt, spännande och matnyttigt.