Nyheter från FKG

 • 01 november, 2023
 • Svaren som stärker opinionsarbetet

 • Nu är FKG:s årliga temperaturmätare på branschen ute igen. Det handlar om enkäten Vägvisaren som med ett tiotal enkla frågor stämmer av avgörande frågeställningar för FKG:s medlemmar.
  – Den är mycket viktig för vårt opinionsarbete, säger Peter Bryntesson, vd på FKG.

  Förutom basfrågor om hur stort företaget är, vad som är deras huvudsakliga verksamhet, vinstmarginal och så vidare siktar enkäten in sig på dagsaktuella saker. Som hur den svaga kronkursen påverkar och om företagen behåller överkapacitet för att motverka framtida kompetensbrist. Även frågor om exempelvis inköpskultur och in- och outsourcing är med.
  – Vi har en viss bas med frågeställningar som är återkommande, för att kunna jämföra från år till år, plus några som speglar det som påverkar just nu. Vissa av frågorna är även synkade med Clepas Pulse Check, för att vi ska kunna göra europeiska jämförelser, säger Peter Bryntesson.

  Används i offentligheten
  Resultatet i enkäten använder FKG i kontakt med beslutsfattare, opinionsbildare och medier för att kunna driva frågor som är angelägna för medlemmarna.
  – Svaren ger oss fakta som vi kan lyfta fram för att visa hur det faktiskt ser ut i branschen.
  Därför är det angeläget att FKG får in så många svar som möjligt, för att resultaten ska bli vederhäftiga.
  – Jag kan inte nog trycka på vikten av att ta sig tid med enkäten, Vägvisaren har stor betydelse för vårt arbete.
  Undersökningen presenteras live den 14 november 13:25 i Jönköping, på Elmia Subcontractors Main Stage.
  – I samband med Elmia kommer även Dagens Industri att skriva om utfallet, säger Peter Bryntesson.

  Svara här
  Missa inte chansen att vara med och påverka hur myndigheter och medier ser på leverantörsindustrin. Klicka på länken här och svara på frågorna. Vi behöver dina svar senast den 3 november för att de ska bli en del av undersökningen. Förutom presentationen på Elmia Subcontractor den 14 november läggs resultatet ut på FKG:s webbplats. Länk till Vägvisaren.

  Foto: Cottonbro Studio, Pexels