Nyheter från FKG

 • 18 oktober, 2022
 • Stora Leverantörsdagen bjuder på insikter och ger styrka

 • Så var det, äntligen, dags igen för Stora Leverantörsdagen, norra Europas största och ledande mötesplats för fordonsindustrins leverantörer.

  Det har hänt mycket sedan branschen möttes sist, 2019, på motsvarande vis.

  Pandemi, störningar i leverantörskedjor, materialbrist, invasionskrig i Europa, geopolitiska spänningar i Asien, handelssanktioner, skenande kostnader för energi samtidigt som den gröna omställningen av mobilitets- och transportsystemen växlar upp.

  I skuggan av allt detta framstår Brexit som en stilla morgonbris, även om den kanske var en tidig indikation på något vis om vad som komma ska för en global industrisektor som automotive. Konsekvenserna av britternas ställningstagande börjar nu komma i dagern, det som just nu pågår på andra håll har vi ingen aning om.

  Vad som främst överspeglar hela vår bransch är den gröna omställningen av våra mobilitets- och transportsystem. För leverantörsindustrin kommer den att ha omfattande konsekvenser samtidigt som den erbjuder många möjligheter för den som har lagt örat mot rälsen, är kreativ och innovativ samt ser möjligheter i det som sker.

  Ty Stora Leverantörsdagen är ett av de allra bästa sätten om man på ett vaket och nyfiket sätt vill möta branschkollegor, få input om, och inblick i, vad som är på gång i branschen i stort.

  Årets tema är ”Competitive in a changing world”. Som tidigare nämnt, vår värld förändras på ett disruptivt sätt. Nu är det förmågan att våga tänka och agera i nya banor som ger resultat – men att våga kräver – just – insikt.

  Årets SLD kommer att ge dig bränsle, insikt och styrka i gemenskapen – tillsammans fixar vi omställningen, blir Svensk Leverantörsindustri 2.0.

  Välkommen till SLD2022!

  Martin Lidén

  Ordförande FKG