Nyheter från FKG

 • 03 februari, 2021
 • Specialister på teleskopskenor

 • Eurimex AB som är nya medlemmar i FKG utvecklar och levererar teleskopskenor. Efter ett tufft år under pandemin ser nu vd:n Peter Anderson ljust på framtiden.

  – Vi tror på en ökad försäljning och utvecklar nya produkter i samarbete med våra kunder för att bredda vårt sortiment.

  Eurimex AB har levererat teleskopskenor till fordons-, metall- och medtechindustrin i över 30 år.

  – Vi är ett familjeföretag som grundades 1986 och som ägs av mig, min far och mina två bröder. Huvudkontoret flyttade från Solna till Uppsala i januari 2019 strax efter att jag tillträdde som vd, säger Peter Anderson.

  Förutom ett brett standardsortiment med stort användningsområde, finns även en produktserie med Heavy Duty-skenor som i huvudsak används för belastningar från 250 kg upp till drygt 1500 kg med fullt utdrag.

  – Vi är nischade på teleskopskenor och tar in leveranser från Europa och Asien (främst Taiwan) till vårt lager i Göteborgs hamn. Många av våra kunder är stora välkända företag och vi lägger stor vikt på hög och jämn kvalitet över tid för våra produkter, vilket är och har varit, en av våra stora fördelar genom åren.

  Leveranserna till fordonsindustrin tog dock tvärstopp förra våren på grund av Coronapandemin.

  – Vi drabbades hårt, det är små marginaler på fordonssidan och långa betalningstider.

  Tack vare kunder inom medtech-branschen och en ökad försäljning av Heavy Duty-skenor kunde dock Eurimex till viss del kompensera för det ekonomiska tappet.

  – Sedan tog fordonsindustrin fart igen under september och hösten har varit bra. Tidigare lagda order började hämtas ut och nu framåt våren ser det normalt ut. Vi har beställningar fram till halvårsskiftet och det ser ut att bli ett bra år i Europa, säger Peter Anderson.

  När det gäller elektrifiering, digitalisering och automatisering har man ännu inte märkt så stora förändringar.

  – Jag ser elektrifieringen som en fördel för oss och en möjlighet att ta fram nya produkter och specialskenor för att öka försäljningen. Vi har ett nära samarbete med våra kunder och följer utvecklingen för att kunna anpassa oss efter deras behov. Vi satsar också på att bredda oss mer mot verkstadsindustrin.

  Eurimex har varit medlemmar i FKG sedan i höstas och ser det som ett stöd och en mycket bra informationskanal.

  – Vi har historiskt sett haft en stor exponering mot fordonsbranschen och vi ser medlemskapet i FKG som ett bra sätt att hålla oss uppdaterade om vad som händer i branschen samt en möjlighet till nätverkande. Vi har deltagit på en del digitala aktiviteter och hoppas även kunna medverka på konferenser, resor och annat när det blir möjligt igen, avslutar Peter Anderson.