Nyheter från FKG

 • 28 september, 2022
 • Snart dags för SLD – viktigare än någonsin att vara på plats

 • Nu är det bara tre veckor kvar till SLD den 19 till den 20 oktober på Uni3 Techcenter på Lindholmen i Göteborg.
  – Det känns nästan nödvändigt att mötas på riktigt igen i år. Att få prata med varandra om hur vi hanterar läget efter pandemiår, och med dagens alla kriser som håller på att putta in oss i en lågkonjunktur, säger Gabriella Virdarson, projektledare på FKG.

  Årets tema är ”Competitive in a changing world” vilket syftar på världsläget med pandemi, krig i Europa, materialbrist, höga energipriser och stigande räntor.
  – Med detta måste vi träffa våra kollegor i branschen och höra hur de löser problem som uppkommer under rådande omständigheter. Att vi kan mötas IRL, stötta varandra och ta del av hur fordonsindustrin ser på framtiden, säger Gabriella Virdarson.
  – Vi såg senast förra veckan på IAA hur hungriga alla var på att prata med varandra, att underhålla gamla relationer och skapa nya. Det var många som sa att de först hade funderat på att strunta i att dyka upp på IAA, men att de var så glada över att de tog beslutet att vara med – det hade gett dem så mycket. Jag tänker att SLD kommer bli likadant, vi har ju inte träffats på snart tre år!
  Årets program är starkt med mycket intressanta talare och utställare. Bland andra kommer Gabrielle Schröder, Head of purchasing och Lars Gustafsson, Senior Vice President Head of Service Portfolio & Delivery från Scania.
  – Dessutom är det nu klart att Halldora von Koenigsegg (COO) och Mikael Rönnholm (VP Technology Business Development) från Koenigsegg kommer vilket ska bli superspännande.

  Viktoria Bogren, Head of Business Area Automotive på Klimator.

  En annan intressant utställare är Klimator som är ett mjukvarubolag som levererar detektiv och prediktiv data för vägväder. Något som behövs för högautomatiserade (ADAS/AD) och självkörande fordon och man märker ett ökat intresse för tekniken från Automotive. Proof of concept sker just nu mot flera OEM:er och Tier 1:er.
  – Jag ser verkligen fram emot att delta på denna viktiga mötesplats för automotiveindustrin. Vi är experter på det vi gör men ser även att vi lär oss väldigt mycket varje gång vi deltar i sådana här events. Vi hittar nya samarbetsvägar och knyter nya kontakter som har samma vision att skapa en säkrare autonom värld, säger Viktoria Bogren, Head of Business Area Automotive.

  Sammanlagt brukar runt 450 personer delta under evenemanget och upplägget är att SLD startar ”branschens årliga firmafest” med en middag onsdagen den 19 oktober, kvällen före konferensen. I år med ett lite extra fokus på att tacka av Fredrik Sidahl som slutar efter elva år som vd på FKG.
  SLD avslutas med ett mingel på torsdag eftermiddag den 20 oktober, med alkoholfri dryck och tilltugg.
  – Ett tillfälle att pratas vid och samla ihop sina intryck. SLD är verkligen en stor höjdpunkt på året som ger mycket energi, inspiration och entusiasm. Det är en otroligt häftig bransch och det ska bli fantastiskt att få träffas igen, säger Gabriella Virdarson.

  Fakta: Branschpersoner och organisationer som deltar under SLD 2022:
  Cosimo De Carlo, CEO EDAG, Gabrielle Schröder, Head of purchasing & Lars Gustafsson, Senior Vice President Head of Service Portfolio & Delivery, Scania, Tom De Vleesschauwer, Senior director transport & mobility IHS Markit, Bengt Lindqvist, Seniorekonom Teknikföretagen, Halldora von Koenigsegg COO & Mikael Rönnholm, VP Technology Business Development, Koenigsegg, Green City Zone Göteborg, IGNITE, Stefan Tilk, CEO NEVS, Kjell Walöen, VOLTA.

  Anmäl dig till SLD2022 här!