Nyheter från FKG

 • 10 oktober, 2020
 • SLD2020 närmar sig – hög tid att anmäla sig!

 • Den 22 oktober klockan 10.00 startar årets SLD, med det aktuella temat Sustainable Revolution & Industry Transformation. Bland föredragshållarna finns några av fordonsindustrins främsta namn.

  SLD genomförs i år digitalt på grund av rådande pandemi. Eventet är kostnadsfritt och antalet platser obegränsat!

  FKG kommer tillsammans med sin mångåriga samarbetspartner Newsroom att göra årets SLD digitalt. FKG:s Fredrik Sidahl håller i eventet tillsammans med Newsrooms Göran Björklund.

  Det blir djupgående samtal med Stefan Tilk, Nevs, Martin Lundstedt, AB Volvo, och Henrik Henriksson, Scania samt aktuella nulägesrapporter från leverantörsföretagen Gnotec och Plastal samt innovationsprojektet Drive Sweden. Dagen knyts ihop med en intervju med näringsminister Ibrahim Baylan.

  – Den röda tråden för SLD 2020 är kravet på industriell omställning drivet av krav på hållbar mobilitet och hållbara transportsystem, förklarar Göran Björklund och tillägger att deltagarna har många viktiga budskap till fordons- och leverantörsindustrin som är väl värda att ta åt sig.

  Det positiva med ett digitalt event är dock att det möjliggör för fler deltagare att medverka, platsbegränsningar och logistik är inte längre ett problem.

  – Att genomföra SLD digitalt är så klart väldigt annorlunda. Trots att man har suttit i digitala möten nästan hela året så känns det ändå konstigt att årets för oss största event inte blir den vanliga fysiska mötesplatsen utan något man kopplar upp sig på via länk. Jag vet att många till exempel kommer att sakna den traditionsenliga middagen kvällen innan, säger Gabriella Virdarson, FKG, och fortsätter:

  – Vi är snart 400 anmälda vilket är väldigt roligt. Självklart för ett digitalt event med sig många utmaningar att producera men också stora möjligheter att distribuera.

  SLD 2020 har delstaten South Carolina europeiska investeringskontor som titelsponsor.

  Anmäl dig här!