Nyheter från FKG

 • 19 juni, 2019
 • SLD2019 16-17 oktober: Lär dig förstå fordonsindustrins omställning

 • Om du inte redan har gjort det, så är det hög tid! Att markera 16-17 oktober i kalendern då årets viktigaste automotive event, Stora Leverantörsdagen 2019, arrangeras i Göteborg.

  – Programmet är laddat med åtta tunga föredragshållare som kommer att prata innovation, fordonsutveckling och framtid. Såklart får vi även en summering av den ekonomiska utvecklingen i fordonsindustrin och som tidigare delas även det prestigefyllda Stora Leverantörspriset 2019 ut, berättar Lina Galow som projektleder SLD2019 åt FKG. På scenen guidar moderatorn Linda von Essen deltagarna genom dagen.

  Årets tema är ”Navigate the future”, ett högaktuellt tema för den brytningstid som vårt transportsystem och därmed fordonsindustrin befinner sig. Det är inte längre frågan om omställningen behövs, utan hur den ska tacklas. Runt hörnet står nya drivlinor, uppkopplade och autonoma fordon samt helt nya affärsmodeller – allt med konsekvenser ända ner på individnivå i leverantörsledet.

  – Med hjälp av föredragshållarna insikter ska vi ge framtidsutsikter åt de deltagande på SLD 2019, förklarar Lina Galow.

  Medverkande på SLD2019 är Jan Carlsson, Veoneer, Darja Isaksson, Vinnova, Anders Williamsson, Scania, Mats Fägerhag, CEVT, Helene Niklasson, Camp-X, Bengt Lindqvist, Teknikföretagen, Karin Thorn, Volvo Cars, Stefan Tilk, NEVS samt några speciellt inbjudna gäster som kommer att ställa sakerna på sin spets ytterligare.

  Som vanligt inleds Stora Leverantörsdagen redan dagen innan då deltagarna välkomnas till mingelmiddag. Nytt för i år är att FFI, det strategiska fordonsforskningsprogrammet, förlagt sin årskonferens till 16 oktober. En möjlighet för leverantörsledet att få inblick i den forskning som sker och att knyta kontakter med utvecklingsledet.

  – Sammantaget kan man få 200 procent framtid i koncentrat 16-17 oktober, avrundar Lina Galow med den sedvanliga uppmaningen – Save the date!

  The Automotive Summit – Stora Leverantörsdagen 2019