Nyheter från FKG

 • 16 augusti, 2023
 • ”SLD är ett bra tillfälle att synas”

 • Årets ledande evenemang för leverantörsbranschen närmar sig: det handlar förstås om SLD 2023, den 12 oktober på Geely Uni3 Techcenter på Lindholmen. En av dem som kommer att vara på plats är Johan Hallén, advokat, delägare och styrelseordförande på Setterwalls advokatbyrå som är konferenspartner för evenemanget. 

  – Stora Leverantörsdagen brukar innebära trevliga samtal med människor som jag har haft kontakt med genom åren, plus en hel del intressanta föredrag som ger en bild av vart marknaden är på väg, säger Johan Hallén.
  Att Setterwalls går in som sponsor för SLD 2023 tycker han  faller sig naturligt.
  – Vi har jobbat med FKG i många år, och de gör en fantastisk bra insats för landet. Underleverantörerna är en stor del av svensk industri, både den inhemska och det som går på export. Vårt sponsorskap är ett sätt att ge lite tillbaka, plus att det även är en möjlighet för oss att synas.

  Högaktuellt tema ur olika perspektiv
  För Setterwalls är SLD är en plats för att dela erfarenheter, hämta in insikter och även ett tillfälle som ger en bra bild av vad som pågår i branschen. Viktigt, både för Setterwalls som rådgivare och för medlemsföretagen.
  Årets tema är ”How to finance the future”, en gemensam kraftsamling som inte bara handlar om ekonomiska värden. Fordonsindustrins transformation kräver enorma investeringar men även nya arbetssätt och djupare samarbeten.
  – Eftersom många leverantörer är utspridda över landet är det också ett tillfälle att träffa människor som du annars kanske bara ser på en skärm.

  Något budskap du själv vill förmedla till medlemmarna?
  – En sak som jag har mässat om i alla år är att ta reda mer om vad du ger dig in på när du går in i ett avtal med exempelvis en stor OEM.
  Hur menar du?
  – Även om avtalen kan upplevas som diktat som inte går att ändra på, vilket är en ganska sann bild, så kan du ändå positionera dig bättre och göra en mer medveten riskbedömning om du granskar avtalet ordentligt i förväg. Det kan vi hjälpa till med.
  Men om jag upplever situationen som orimligt … finns det något att göra?
  – Märker du att ditt företag blöder kan du alltid säga upp avtalet. Det är drastiskt, men det är där du hamnar om läget är omöjligt och köparen inte går med på att förhandla.

  Huvudpartner på SLD 2023 är staten South Carolina. Vid sidan om Setterwalls Advokatbyrå är även Elmia Subcontractor och Teknikföretagen partners.

  Läs mer om programmet och anmäl dig här: SLD 2023 – FKG