Nyheter från FKG

 • 17 augusti, 2022
 • SLD 2022 – branschen laddar för att mötas igen

 • Efter två år med digitala lösningar taktar det nu upp mot ett Stora leverantörsdagen IRL – den 19 till den 20 oktober på Uni3 Techcenter på Lindholmen i Göteborg.
  – I år är temat ”Competitive in a changing world”, och vi har ett starkt program, säger Gabriella Virdarson, projektledare på FKG.

  Temat syftar på världsläget.
  – Det passar väldigt bra med tanke på vad som händer i världen. Vi har haft en besvärlig pandemi, krig i Europa, materialbrist, höga energipriser och är på väg in en lågkonjunktur. I det läget gäller det att tänka i nya banor. Det blir den röda tråden under SLD 2022, säger Gabriella Virdarson.

  Sammanlagt finns det rum för 500 personer under evenemanget och upplägget är att SLD startar med ”branschens årliga firmafest” – en middag, den 19 oktober, kvällen före konferensen. I år sker middagen med ett lite extra fokus på att tacka av Fredrik Sidahl som slutar efter elva år som vd på FKG.
  – Dagen efter har vi ett starkt program med talare och seminarier.

  Bland andra kommer Christian Levin, vd för Scania och operativ chef för Traton SE, Volkswagens division för lastbilar och bussar.
  – Han har ett brett perspektiv på branschen, och det ska bli spännande att höra vad han har att säga.

  Allt avslutas med ett mingel på torsdag eftermiddag, med alkoholfri dryck och tilltugg.
  – Ett tillfälle att pratas vid och samla ihop sina intryck.

  En rad utställare deltar under SLD 2022, och enligt Gabriella Virdarson är trycket stort.
  – Ja, vi har bara några få platser kvar. Den som är intresserad bör höra av sig snarast.

  Hur är det med intresset bland medlemmarna?
  – Anmälningarna har börjat ramla in. Och det är samma sak där, vi har reserverat ett begränsat antal hotellrum och de tar slut snabbt.

  Något du ser fram emot speciellt?
  – Det är ett starkt program. Men det jag ser fram emot mest är just att ses igen. SLD är som en stor, trevlig höjdpunkt på året som ger en speciell energi. När man går hem känner man en sådan gemenskap, inspiration och entusiasm över den otroligt häftiga bransch som vi jobbar i. Alltid fylld med energi. Jag har verkligen saknat alla människor som utgör detta, det ska bli så kul att träffa dem igen.

  Fakta: Branschpersoner och organisationer som deltar under SLD 2022
  Cosimo De Carlo, CEO EDAG, Sigrid De Vries, Secretary general ACEA, Christian Levin, CEO Traton & Scania, Tom De Vleesschauwer, Senior director transport & mobility IHS Markit, Bengt Lindqvist, Seniorekonom Teknikföretagen, Green City Zone Göteborg, New Business Models IGNITE, Stefan Tilk, CEO NEVS, Erik Hollander, VOLTA.

  Mer info om tider, priser, anmälan med mera!