Nyheter från FKG

 • 09 november, 2022
 • SLD 2022: ”Absolut intressant att vara här”

 • En rad utställare var på plats på SLD, för att möta sina kunder och stämma av läget. Och för att träffa nya kunder och samarbetspartners. Nyhetsbrevet fick en pratstund med några av dem.

  Heléns rör (stora bilden ovan) – Ulf Helgesson, account manager.
  – Många av våra kunder är här och vi är på plats för att visa att vi är en del av leverantörsindustrin.
  Har du hunnit se något av föredragen?
  – Koenigsegg var intressant. I övrigt var det flera som talade initierat om de aktuella problemen för leverantörsindustrin, och det är bra att vi får en samstämmig bild av läget. Någon slutsats? Ja, med tanke på prognoserna för automotive ser det ut att bli en lägre tillverkningstakt ett tag.

   

  Koenigsegg.

  Koenigsegg – Johan Rittsten, purchasing project leader och Rasmus Kjellén, supply chain project manager.
  – Vi har fått några bra leads, som vi får se vart de leder. Även om vi gör mycket själva köper vi in en del komponenter. Bland annat kablar, kullager, magneter och en del annat.
  Säljer ni vidare era egenutvecklade komponenter?
  – Ja, vår elmotor ser vi exempelvis inga problem med att leverera till andra, eller vår inverter. Ett annat exempel är eftermarknadsprodukter i kolfiber som tillverkas i vår fabrik i Spanien.

   

  Pneumax.

   

   

   

  Pneumax – Lucia Tragani, business manager och Mikael Bergström, vd för Pneumax Scandinavia.
  – Det är absolut intressant att vara här och uppdatera sig om de deltagande företagen. Bra föredrag också, även om prognoserna för det närmaste året var lite pessimistiska, om än realistiska.
  Har ni fått några intressanta kontakter?
  – Ja, vi har vi. Det finns saker att följa upp.

   

   

   

   

   

  EKN.

   

  EKN (Exportkreditnämnden) – Jonas Englund, exportrådgivare, och Anders Hoffman, senior underwriter.
  – Vi kom hit för att träffa leverantörsföretagen och diskutera med dem om vad de ser för möjligheter och utmaningar. Och för att berätta vad vi kan hjälpa till med. Man glömmer ofta bort att vi inte bara finns till för de stora exportföretagen, utan även för deras underleverantörer
  Vad har varit mest intressant för er själva?
  – Att höra hur de som är här ser på utvecklingen, och vad som är kritiskt för dem. Exempelvis hur de navigerar på ett bra sätt kring omställningen till elektrifiering, komponentbristen, inflationen och råvarorna.

   

   

   

  Fler utställare. Här är alla andra som ställde ut på SLD 2022: Business Sweden, Rondo Plast, Klimator, Apak, Pacudo, Desay SV, Panasonic, South Carolina Dep. Of Commerce, Soundracer, Chaintraced, Pipechain och BASF.

  Foto: Jeanette Larsson Winerö