Nyheter från FKG

 • 11 maj, 2022
 • Sidahl om Strategiseminariet: ”Väldigt, väldigt trevligt”

 • Hallå där, Fredrik Sidahl, blev Strategiseminariet tillsammans med Mobility Sweden som du hade hoppats på?

  – Om jag får uttrycka mig spontant … det var väldigt, väldigt trevligt. Det var två år sedan sist som vi kunde ha ett seminarium IRL, och det var skön känsla att ses på riktigt igen.

  Några höjdpunkter?

  – Talarprogrammet var nog det bästa vi haft någonsin. Intressanta nutidsrapporter och framtidsspaningar från riktigt duktiga branschpersoner. *

  Var det 
  någon som utmärkte sig?

  – Ulric Långberg som jobbar med lobbying på Sveriges Åkeriföretag kan vara värd att nämna speciellt. Han drog en intressant och otroligt underhållande presentation om vad branschen behöver för att hålla uppe konkurrenskraften, och han fick verkligen publiken med sig. Det blev många skratt.

  Är det något som ni kan göra ännu bättre till nästa år?

  – Vi var dåliga på att förmedla att vi arrangerade tillsammans med Mobility Sweden, att det inte bara var ett event för leverantörsindustrin utan även för tillverkare och importörer. Det har vi tagit på oss att göra bättre nästa gång.

  Blir det samma ställe då, Elite Hotel Marina vid Nacka strand? 

  –  Inte omöjligt. Det var en jättebra lokal som passade oss perfekt.

  Men innan dess är det dags för Stora Leverantörsdagen, den 20 oktober på Geelys utvecklingscenter UNI3 i Göteborg. Har ni något klart inför det?

  – Inget som jag kan avslöja än, men det kommer så klart att handla om att blicka framåt, med en rad intressanta föredrag … så mycket kan jag lova. Sedan är det ju årets stora firmafest för oss i branschen också, ett tillfälle när man får en chans att träffa alla kolleger. Det ska bli riktigt kul!

  * Fotnot: På strategiseminariet, den 28 april, framträdde Tom De Vleesschauwer, IHS Markit, Jessica Öberg, Combitech, Anders Magnusson, AGES industri, Jon Lindén, Ekkono, Jessica Span, Volvo Car och Ulric Långberg, Sveriges Åkeriföretag.