Nyheter från FKG

 • 12 februari, 2020
 • Så fixar du kompetensförsörjningen

 • I tider av förändring duger det inte att sitta och vänta på att saker ska hända.

  – Vill du fortsätta vara konkurrenskraftig måste du fundera på vilka produkter och tjänster du ska sälja i morgon, säger verksamhetsstrategen Anna-Lena Johansson, Business Region Göteborg, som leder den workshop om kompetensförsörjning de arrangerar tillsammans med FKG den 18 mars    

  På programmet står frågor som omvärldsbevakning och hur företag ska jobba för att attrahera rätt medarbetare.

  För den som vill fortsätta behålla sin position på marknaden gäller det enligt Anna-Lena Johansson att satsa på utbildning, kompensförstärkning och sitt eget varumärke.

  – Och det gäller att göra det på rätt sätt, säger hon.

  Själv har hon lång erfarenhet av företagande, både från egen verksamhet och via sitt arbete inom Svenskt Näringsliv. De senaste 12 åren har hon varit på Business Region Göteborg.

  – Jag har arbetat mycket med frågor kring tillväxt, affärsutveckling och kompetensförsörjning.

  Hur kommer workshoppen att gå till?

  – Deltagarna får jobba med sitt eget företag, och ställa sig själva frågor om hur de ska rekrytera, utveckla och behålla medarbetare.

  Vad ska deltagarna ta med sig till kursen?

  – Gärna en kollega, för det är bra att vara två från samma företag när det blir diskussioner. Inte minst är det bra sedan, när de kommer hem och ska fortsätta jobbet.

  Och mobilen kan de lämna i rockfickan när de börjar jobba?

  – Det spelar ingen roll, de kommer inte att ha tid med den ändå. Det blir tre ganska intensiva timmar.

  Fakta: Workshop om kompetensförsörjning

  Arrangemanget den 18 mars är kostnadsfri för FKG:s medlemmar. Platsen är Lindholmen Science park, i ett konferensrum med namnet Innovation. Workshoppen startar 8.30 och slutar lagom till lunch. Intresserad av att delta? Anmäl dig på info@fkg.se. Läs mer här.