Nyheter från FKG

 • 27 mars, 2020
 • Polykemi blixtlevereade i kampen mot covid-19

 • I England talas det om att Rolls Royce och en del andra klassiska företag i fordonsbranschen gett sig in och stöttat sjukvårdsbranschen. I stället för bilar och komponenter har de börjat tillverka respiratorer för att stötta kampen mot covid-19. Här i Sverige har skånska plastföretaget Polykemi gjort gemensam sak med britterna.

  Det var i fredags i förra veckan som Polykemi fick den lite ovanliga förfrågan. Kunde de producera materialet ”POLYfill PPH GF5015HC FA Natur”? Kunde de sedan göra det blixtsnabbt och lika hastigt lägga det på en godspall och se till att skicka det vidare ner till Schweiz?

  Materialet skulle användas i respiratorer, en produkt som har blivit hårdvaluta på sistone. Och det var minst sagt bråttom.

  – Men vår organisation är flexibel, med korta beslutsvägar, säger Mattias Persson, försäljningschef på Polykemi.

  Företaget satte alla klutar till och redan några minuter efter samtalet från Schweiz var produktionsavdelningen igång med uppdraget. Efter några timmars arbete kunde de sedan packa ihop ordern och boka första bästa transport till kunden.

  Ett stressigt jobb? Jo, men helt klart värt besväret, enligt Mattias Persson.

  – Vi är glada att ha kunnat bidra i kampen mot viruset.

  Bild: Snabba ryck. När företaget Polykemi i slutet på förra veckan fick en förfrågan om att snabbt tillverka ett material som behövs för att tillverka respiratorer i Schweiz, då vilade de inte på hanen. Redan efter några timmar var materialet färdigt för leverans.