Nyheter från FKG

 • 22 januari, 2020
 • Plats kvar i FKG:s monter på Hannover-mässan

 • Lina Galow

  Det är åtta månader kvar till IAA Commercial Vehicles i Hannover. Men för ett evenemang av den storleken gäller det att vara ute i god tid med all planering.

  – För lastbilar, bussar, släp och liknande är det den absolut viktigaste internationella fackmässan, det är den ledande plattformen för att nå kunder inom tunga fordon, säger Lina Galow, FKG:s projektledare för mässan.

  I år – 24 till 30 september – blir det alltså en högtidsstund för alla som gillar tunga fordon och har möjlighet att ta sig till Hannover. Mässan brukar dra ett par hundra tusen besökare.

  – Den visar hela värdekedjan för fordonsindustrin, från komponentleverantörer till OEM:er och eftermarknad. 2020 blir det extra fokus på bussar, säger Lina Galow.

  För att uppmärksamma svensk leverantörsindustri kommer FKG att ha en samlingsmonter på IAA, vilket gör det möjligt för medlemsföretag att vara med till en rimlig kostnad.

  – Det är mer prisvärt att ställa ut när man kan dela på utgifter som kafé-yta, catering och service. Dessutom gör vi större avtryck på mässgolvet när vi framträder som grupp.

  Ett nytt inslag 2020 är IAA Tech, en särskild avdelning där utställare inom elektrifiering, connectivity, automation och mjukvara ställer ut. IAA Tech är öppen endast under mässans tre första dagar.

  I FKG:s monter finns det plats för åtta medlemsföretag, och enligt Lina Galow börjar platserna redan fyllas upp.

  – Två är bokade och fyra är reserverade, så i dagsläget har vi två platser kvar.

  Hur gör jag om jag vill vara med?

  – Mejla eller ring till mig så fixar vi det*.

  *Här är kontaktuppgifter till Lina Galow: lina.galow@gmail.com, 004916098627037

  Bildtext: Tungt på hjul. I september är det dags för IAA Commercial Services i Hannover. FKG kommer att vara där med en samlingsmonter, med plats för åtta medlemsföretag.