Nyheter från FKG

 • 08 juli, 2022
 • Peter Bryntesson blir FKGs nya VD

 • Den sista augusti lämnar Fredrik Sidahl sin tjänst som VD på FKG – Fordonskomponentgruppen, efter 11 år på posten. Ersätter honom gör Peter Bryntesson, som sedan många år arbetat hos branschorganisationen. ”Jag ser verkligen fram emot att ta över stafettpinnen, och fortsätta arbeta för skandinaviska leverantörers konkurrenskraft.”, säger Peter.

  I en industri som det just nu pågår omvälvande förändringar i är det viktigt att förstå branschen, kunna fånga utmaningarna samt stärka och skapa direkt nytta för medlemmarna. Med en bakgrund på SAAB, Opel och leverantörsleden både i Sverige och internationellt så har Peter en gedigen erfarenhet från industrin med ett brett kontaktnät. Peter har jobbat med FKG i över 12 år, nu närmast i sin roll som anställd senior rådgivare, vilket betyder att kontakten med FKGs medlemmar, myndigheter och departement, redan är väl utstakad.

  “Med Peter i förarsätet kommer FKGs arbete utvecklas ytterligare in i framtiden baserat på medlemmarnas intresse och mobilitetens utveckling”, säger Martin Lidén, styrelseordföranden, om rekryteringen.

  Fredrik Sidahl lämnar för att gå i pension, men kommer fortsätta arbeta i ett par styrelseuppdrag. ”Det kommer bli en omställning att få styra över min egen tid, men det ska bli kul att använda min erfarenhet från arbetslivet till att fortsätta hjälpa svenska företag” säger Fredrik Sidahl och fortsätter: ”Peter och jag har liknande bakgrund, och jag är övertygad om att han kommer göra ett bra jobb.”

  Den stabilitet och förankring som under flera år byggts upp i FKG kommer bäras vidare av Peter och övriga kansliet, som tillsammans jobbar för utveckla FKG vidare.