Nyheter från FKG

 • 20 oktober, 2020
 • På torsdag är det Stora Leverantörsdagen 2020

 • Har du anmält dig till att få en länk med adressen till årets Stora Leverantörsdag? På torsdag, 22 oktober, kl. 10.00 är det premiär för SLD2020 på YouTube. Det blir nästan två timmar med intressanta samtal med vd:ar för svenska fordonstillverkare och ledande leverantörer.

  – Vi är extra laddade denna gång samtidigt som vi hoppas på att mötas i verkligheten 20-21 oktober nästa år, förklarar FKG:s vd Fredrik Sidahl.

  Startfältet på årets Stora Leverantörsdagen är i toppklass, och den röda tråden är kravet på industriell omställning för att möta framtidens krav på hållbarhet och nya mobilitets-/transportsystem.

  Temat för SLD2020 är ”Sustainable Revolution & Industry Transformation”.

  AB Volvos Martin Lundstedt kommer att tala om vätgassamarbetet med Daimler samt behovet av regionala leverantörskedjor, medan Scanias Henrik Henriksson berör elektrifieringen och behovet av närmare samarbeten med leverantörerna. Stefan Tilk på Nevs berättar om det så smått nya Nevs som håller på att tona upp tack vare den nya ägaren, fastighetsbolaget Evergrande.

  – Det blir dels en nulägesrapport, dels ett samtal kring aktuella frågor med respektive OEM, berättar Göran Björklund på Newsroom som tillsammans med kollegerna Jeanette Larsson Winerö och Linuns van den Putten svarar för produktionen.

  Tre FKG-medlemmar och partners medverkar med sina dagsaktuella röster. Det är Plastals vd Niklas Berntsson som berättar om nya och betydligt mer hållbara plastdetaljer, Drive Swedens Sofie Vennersten som berättar om utvecklingsprojektet kring hållbar mobilitet samt Gnotecs Jörgen Oldenstedt som bland annat lyfter företagets USA-etablering.

  Stora Leverantörsdagen 2020 avslutas med en hälsning från näringsminister Ibrahim Baylan.

  Stolt titelsponsor av Stora Leverantörsdagen 2020 är State of South Carolina Europé Office.

  Anmäl dig nu – sista dagen för anmälan är 20 oktober!

  Länken till SLD2020 kommer att skickas ut under onsdag eftermiddag.