Nyheter från FKG

 • 09 november, 2021
 • Ökade möjligheter på Subcontractor Connect

 • Subcontractor Connect 2021 är en mötesplats för inköpare och leverantörer från hela Europa.

  – Syftet är att skapa kontakter mellan företag och möjliggöra fler affärer. I år kan man mötas både fysiskt på plats och digitalt vilket ger stora möjligheter, säger Elin Berlin, Enterprise Europe Network.

  På Elmia Subcontractor Connect kan du hitta din industriella affärspartner. Genom korta, effektiva och individuellt anpassade affärsmöten kan du bygga grunden för morgondagens värdefulla affärsuppgörelser.

  – Under pandemin har vi haft en digital variant men i år blir det en hybrid där man både kan boka digitala möten och träffas på plats. Vi märker att det finns ett stort sug efter att komma till mässan och att våra deltagare verkligen längtar efter att träffas fysiskt, säger Elin Berlin.

  I matchmakingen träffas inköpare, FoU-ansvariga och leverantörer från hela Europa och både OEM:er, Tier 1 och Tier 2 kommer att delta i matchmakingen.

  De inköpare och leverantörer som registrerat sig skriver en presentation av sig själva, vilken produkt eller tjänst de erbjuder samt vad de söker.

  – Sedan kan man gå igenom deltagarlistan och genom olika sökfilter hitta matchande företag som man önskar ett möte med. Jag rekommenderar att man verkligen förbereder sig och tränar på sin pitch så att man gör ett bra första intryck när man presenterar sitt företag. Men man behöver inte boka ett möte under själva mässan. För många är det ett sätt att hitta nya kontakter som man sedan hör av sig till efter mässan.

  Förra året genomfördes över 400 möten i matchmakingen, mellan inköpare och leverantörer från 26 olika länder. De flesta deltagande företag bedömer att deras möten kommer leda till affärer.

  90 % var mycket nöjda med sina digitala möten.

  87 % tyckte att deras möten var relevanta.

  80 % var återkommande deltagare.

  – I år är det hittills 40 inköpare och 90 leverantörer som anmält sig till matchmakingen och det är ett stort sug efter leverantörer så söker man nya kunder så ska man verkligen passa på, säger Elin Berlin.

  En av dem som deltagit tidigare och som kommer att vara med även i år är Anders Månsson, VD på HJ. Edwards & Co AB.

  – Vi är underleverantörer av komponenter och tillbehör till automotive och tillverkare inom industrin. Vi söker ständigt nya kunder och levererar inte bara till de stora OEM:erna utan söker även kunder bland andra mindre och medelstora företag. Vi var med på Connect för några år sedan och ser fram emot att kunna ses fysiskt på plats igen. Matchmakingen är ett bra sätt att skapa nya kontakter men alla, både nya och befintliga kunder, är också välkomna att besöka oss i vår monter.