Nyheter från FKG

 • 10 maj, 2023
 • Nu förbereds för årets stora event – ekonomi i fokus på SLD 2023

 • En van företagare håller blicken riktad en bit framåt i tiden. Så också FKG, som redan nu börjar förbereda för höstens stora branschevent: Stora Leverantörsdagen!
  – Vi ses den 12 oktober på Geelys techcenter Uni3 här i Göteborg, säger Gabriella Virdarson, projektledare på FKG.

  Temat för SLD 2023 är How to Finance the Future, ett tema som är högaktuellt för branschen.
  – Ja, så som världsläget ser ut just nu behövs det medel för att investera i nya affärsmodeller, ny kompetens och ny teknik. Vi kommer att gå igenom hur man ska tänka kring det och hur man ska prioritera, säger Gabriella Virdarson.
  Bland de talare som är klara finns flera tungviktare. En av dem är Annika Winsth, chefsekonom på Nordea – känd bland annat för sin frekventa medverkan i medierna, där hon ofta uttalar sig om temperaturen på ekonomin.
  Även Andrea Fuder, inköpschef på Volvo kommer att finnas bland talarna.
  – Vi har också lyckats få med Michael Fleiss, vd för Aurobay, och förhoppningsvis kommer vi att få veta mer om hur länge förbränningsmotorn kan tänkas vara med i bilden.
  Huvudsponsor för arrangemanget är det amerikanska South Carolina Department of Commerce. Staten är bland annat hemvist för en Volvo-fabrik med 1 500 anställda.
  Förutom ett brett program med talare blir det även mingel och ett flertal utställare under SLD 2023.
  – Talarna i alla ära, men även minglet och samtalen i pauserna är viktigt. Det är en chans för alla i branschen att mötas och prata över en kopp kaffe, och det är alltid en härlig stämning med många leenden, säger Gabriella Virdarson.

   

  Visa upp ditt företag på SLD 2023

  Intressera av att delta som utställare på Stora Leverantörsdagen? Kontakta Lina Galow på FKG: lina.galow@fkg.se, +49 160 98 62 70 37.