Nyheter från FKG

 • 22 september, 2020
 • Nordic Innovation House, brohuvudet till Silicon Valley

 • Den gemensamt nordiska och statligt finansierade FKG-partnern Nordic Innovation House är en bro för företagare över till Silicon Valley och dess innovationsdrivande ekosystem.

  – Vi kan hjälpa nordiska företag på en mängd olika sätt, säger Elias Arnestrand (bilden), ansvarig för Future Mobility på Nordic Innovation House. 

  Vägledning, kontakter, möjlighet till helt nya dimensioner inom FoU med inriktning på analys, strategi och mjukvara – det är några av de saker Nordic Innovation House kan hjälpa till med.

  – Det finns även möjlighet att söka till det välrenommerade acceleratorprogrammet TINC som drivs av oss, säger Elias Arnestad.

  Brohuvudet till ”dalen” erbjuder FKG-företagen nätverk, utbyten och mentorskap. Detta sker genom befintliga nätverk och kontakter, samt husets fysiska närvaro som mötesplats och eventarrangör.

  – Stora frågor idag är digitalisering, uppkoppling och elektrifiering. Där är Nordic Innovation House en anliggningsyta till kunskap, utvecklare och företag verksamma inom både mjuk- och hårdvara i Silicon Valley, berättar Elias.

  Naturligtvis är Silicon Valley kanske mest intressant för startups och företag inom mjukvara. Men Elias framhåller att även traditionella komponenttillverkare borde intressera sig för vad som sker i Silicon Valley. Det finns många värdefulla kontakter och insikter om färdriktningen för framtidens fordonsindustri.

  – Här sitter innovation i ryggmärgen, det är en del av strategin. Innovationerna finns inte sällan i förmågan att skala upp från prototyp till större volymer, och där är relationen till leverantörerna central. Vi ser också hur allt mer utvecklas, inte minst genom elektrifieringen och tekniken för förarstöd och självkörande fordon, till hela system där mjuk- och hårdvara sammanflätas på nya sätt, säger han och fortsätter:

  – Det faktum att i princip alla europeiska OEM:er finns representerade genom olika typer av innovationskontor i Silicon Valley säger något om vilket epicentrum för fordonsindustrin som Silicon Valley utvecklats mot de senaste åren.

  Vid FKG:s senaste GoGlobal-resa till USA genomfördes ett kontaktskapande studiebesök hos Nordic Innovation House.

  Länk: https://www.nordicinnovationhouse.com