Nyheter från FKG

 • 09 november, 2021
 • Missa inte FKG:s program på Elmia Subcontractor!

 • Möt FKG på Elmia Subcontractor den 10-11 november. Gabriella Virdarson och Fredrik Sidahl presenterar resultatet av branschbarometern, Vägvisaren. Fredrik medverkar även i en paneldebatt om vad fordonsindustrin och dess underleverantörer gör i hållbarhetsfrågan.

  Dessutom blir det kvinnlig nätverksträff tillsammans med Sinfs kvinnliga nätverk och Kvinnan i leverantörsindustrin.

  – Vi ser verkligen fram emot att träffa våra medlemmar igen, det ska bli superkul, säger Gabriella Virdarson, FKG.

  Onsdagen den 10 november klockan 10.10-10.30 medverkar FKG på Elmia Subcontractor och presenterar resultatet av Vägvisaren. Det blir också prat om hållbarhet och de krav som snabbt har dykt upp både på myndighet- och företagsnivå. Där till komponentbrist och halvledarkris i kombination med hållbarhetskrav får många att tänka mer i närproducerade banor – den globala leverantörskedjan har visat sig vara sårbar inte minst när det kommer till olika länders hantering av pandemin och fartyg som ställer sig på snedden.

  Torsdagen den 11 november klockan 13.00-13.55 deltar Fredrik Sidahl i en paneldebatt arrangerad av Gnosjö Automatsvarvning tillsammans med:

  Jan-Erik Berggren, motorjournalist och redaktör för Allt om bilar på Expressen.
  Henrik Otto, Creative Director, CEO och grundare av Design Excellence Group AB, tidigare Design Director på Volvo Cars och Electrolux.
  Linda Fransson, vd och delägare av Gnosjö Automatsvarvning som är en underleverantör till bilindustrin.
  Jakob Lagercrantz
  , vd och grundare till 2030-Sekretatariatet, tidigare ordförande i Greenpeace och Gröna Bilister, är moderator och leder diskussionen om vad fordonsindustrin och dess underleverantörer gör i hållbarhetsfrågan? Hur ska processen från produktidé till återvinning bli möjlig genom ett gemensamt cirkulärt tänkande? Och hur ser framtiden ser ut för fordonsbranschen.

  Torsdagen den 11 november klockan 16.00-18.00 bjuder Sinf in till kvinnlig nätverksträff i sin monter tillsammans med FKG och Kvinnan i Leverantörsindustrin.

  – Vi bjuder in till en VIP-kväll som blir något av en fortsättning på träffen i oktober då vi hade en mycket engagerad och inspirerande diskussion på temat automation och hur vi kan få fler kvinnor till industrin, säger Gabriella Virdarson.

  När resultatet sammanställts började planerna på en större workshop att formas och möjligheten att generera ett spridbart resultat som kan komma att användas som hjälpmedel ute i organisationerna.

  – På den här träffen kommer vi att diskutera vidare och lyfta viktiga frågeställningar för att tillsammans komma med exempel på verktyg som konkret kan implementeras ute på arbetsplatserna. Vad kan vi göra för att fler ska automatisera? Hur kan vi attrahera fler kvinnor till industrin? Vi kommer att djupdyka i dessa ämnen och tillsammans hitta lösningar.

  Vill du vara med på nätverksträffen? Anmäl dig här.