Nyheter från FKG

  • 31 augusti, 2022
  • Medlemskapet ska öka nätverkandet

  • Brose är nya medlemmar i FKG och världens fjärde största familjeägda bildelstillverkare med produkter som kompletta dörrsystem och andra mekatroniska system för hela bilens interiör.

    – Som medlemmar i FKG vill vi öka vårt nätverkande med andra tillverkare i fordonskomponentbranschen, säger Fiona Ringius, platschef på Brose i Torslanda.

    Det handelsföretag för fordonstillbehör som Max Brose startade 1908 i Berlin blev grunden för det framgångsrika globala företag man är i dag med cirka 30 000 anställda på 70 platser i 25 länder.

    – Vi har fortsatt vara ett familjeägt företag i generation efter generation i över hundra år där ägarna satsar sina egna pengar i verksamheten vilket är väldigt unikt och något vi är stolta över, säger Fiona Ringius.

    Anläggningen som ligger centralt i Torslanda byggdes för snart 20 år sedan och här tillverkas över en miljon dörrmoduler till Volvo varje år.

    Brose står för kvalitet, innovationskraft och effektivitet, något som varit utmärkande för det familjeägda företagets framgångar sedan det grundades. Målet är att tillsammans med samriskföretaget Brose Sitech vara bland de ledande inom varje marknadssegment.

    – Vårt oberoende och stödet från aktieägarfamiljerna gör det möjligt att agera långsiktigt för företagets och de anställdas bästa. Brose investerar cirka nio procent av den årliga försäljningen i forskning och utveckling, säger Fiona Ringius.

    Kärnkompetensen hos Brose är kombinationen av mekaniska och elektroniska sensorsystem.

    Brose utvecklar och tillverkar system för fordonsdörrar, bakluckor och säten samt elektriska drivsystem för ett stort antal fordonstillämpningar.

    – Våra produkter gör fordonen säkrare, bekvämare och effektivare.

    Över 80 biltillverkare och 40 leverantörer förlitar sig i dag på Brose prestanda och varannan ny bil över hela världen är utrustad med minst en Broseprodukt.

    – Vi ser fram emot att medverka på FKG:s olika aktiviteter, komma ut och visa upp oss lite mer och träffa andra aktörer i branschen samt ta del av vad som händer på marknaden, säger Fiona Ringius.