Nyheter från FKG

 • 30 september, 2019
 • Många spännande utställare på SLD 2019

 • Stora Leverantörsdagen 2019 – The Automotive Summit är populärt inte bara för den deltagande publiken, utan också för utställarspekulanterna. 

  19 platser har vi detta år till vårt förfogande, och de fylldes ganska snabbt med spännande företag! Den 17 oktober kommer dessa finnas på plats med spännande produkter och trevliga representanter i Lindholmen Science Park, Göteborg.

   

  VMG

  Många företag i fordonsbranschen kämpar med att få resurserna att räcka till och för att ta fram lösningar snabbare. VMGs innovativa verktyg Velocity gör det möjligt att styra och prioritera både resurser och projekt. Tack vare digitalisering och intelligenta algoritmer är det enkelt och praktiskt. Fungerar för alla typer av projekt.

   

  Michaël Berglund AB

  Michaël Berglund AB har sedan 1985 rekryterat och utvecklat förebilder på ledande befattningar i svensk industri och andra delar av näringslivet. Med kontor i Göteborg och Stockholm hjälper vi våra kunder med Executive Search, Interim Management, ledarskapsutveckling och styrelsetjänster.

   

   

  SPP

  Dags att se över företagets tjänstepensioner? För oss finns inget som slår stunden då du upptäcker hur enkelt det kan vara att skapa trygghet för dina medarbetare. Hör av dig så berättar vi mer om hur du kan bli en mer attraktiv arbetsgivare!

   

  FKG

  Detta år vill FKG ha en tydlig och fast plats på SLD, dit du enkelt kan komma förbi för att ställa frågor eller bara mingla lite. FKG kommer därför ha en bemannad monter hela dagen där vi svarar på allt från vilket datum vi planerar nästa Go Global resa till längre diskussioner om hur vi ser på framtidsmöjligheter för dig och ditt företag.

   

  Procurator

  Vi har lång erfarenhet inom förpackningsbranschen och är specialister på lösningar för fordonsindustrin. Prata med oss om hur vi kan utveckla och förbättra de förpackningar ni använder idag.

   

  Heléns

  Heléns lagerför, bearbetar och levererar Skandinaviens bredaste sortiment av stålrörslösningar till industrin. I nära samarbete med våra kunder, tar vi fram ett optimalt och kostnadseffektivt upplägg – från konstruktions- och produktionslösningar, till logistik- och affärslösningar – där rör, stänger och sektioner blir en avgörande ingrediens för framgång.

   

  South Carolina

  South Carolina is a dynamic and pro-business State and consistently positioned among the top destinations for international investment. South Carolina’s Europe Office located in Munich, Germany, assists and supports international companies wishing to establish or expand business operations in the U.S. market.

   

  Rondo Plast

  Polykemi levererar kundanpassade plastcompounds i världsklass producerat på tre kontinenter. Rondo Plast erbjuder kvalitetssäkrad återvunnen plastråvara med helt eller delvis återvunnen råvarubas. Det bästa av två världar till en fordonsindustri i förändring.

   

  Nolato

  Nolato Silikonteknik erbjuder elektriskt och termiskt ledande silikonpackningar för EMC och TIM. Vi möjliggör 5G och självkörande bilar med produktion och kunder i hela världen.

   

  BASF

  BASF hjälper fordonstillverkare att hantera globala trender inom lättviktsmaterial, utsläppsminskning, värmehantering, E-mobility, förarupplevelse och bränsleeffektivitet. Från teknisk plast, lacker, bränsletillsatser till katalysatorer, batterimaterial och bromsvätskor.

   

  Mälardalens högskola

  Mälardalens högskola i Eskilstuna och Västerås satsar helhjärtat på livslångtlärande och fortbildning av yrkesverksamma ingenjörer. Här finns ett brett utbud av flexibla kurser inom AI, mjukvara, energi- och miljöteknik samt smart produktion alla utvecklade tillsammans med och för industrin.

   

  Bureau Veritas

  Bureau Veritas Certification har lång erfarenhet av att hjälpa företag och organisationer att öka prestandan och kundnöjdheten och minska kostnader och risker. Vi är ledande inom certifiering, rådgivning och utbildning och har stor kunskap om fordonsindustrins krav och utmaningar.

   

  TechRoi

  TechROi AB startades 1996 och är ett teknikföretag inom ingenjörstjänster som arbetar med expertis inom teknik, produkter, kvalitet, anläggningar och informationslösningar för hela produktutvecklingskedjan. Våra kunder är verksamma inom olika utvecklingsintensiva industribranscher så som fordon och flygindustrin.

   

  Magnab Eurostat AB

  Magnab Eurostat AB ingår i EUROSTAT Group som är en Europeisk organisation av ESD experter med egen tillverkning i Polen och Frankrike addera även vårt moderbolag i Asien, Dou Yee med ytterligare tre produktionssajter så erbjuder vi en flexibilitet till våra kunder när det gäller ESD förpackningar och logistik

  Eurostats mål är att erbjuda innovativa lösningar för att skydda känsliga enheter för ESD-risker och partikelföroreningar under produktions- och leveransfaser. Tack vare 40 års erfarenhet har Eurostat konstruerat vissa egna material som t.ex. E-STAT® eller Nano-STAT® som används inom vacuumformning.

   

  YTSAB

  YTSAB är specialister inom ytbehandling såsom elförzinkning, fosfatering, samt anodisering. Vi har nu eget patent inom vattenrening, för avfallsvätska, med unik funktion för minimal energi, underhåll och kemikalier.

   

   

  Ekkono Solutions

  Machine Learning for IoT. Ekkono means cognition, and that is what we add to IoT. We make connected things smart by embedding advanced edge machine-learning – that runs onboard the connected device. This empowers IoT to realize its true potential, where companies save and make money through predictive maintenance, automation, performance optimization, self-configuration, intuitive products, and new data-driven business models.
  Ekkono is a partner company to MobilityXlab and CampX by Volvo Group

   

  Föreningen Effektiva Affärstransaktioner

  Effektiva affärstransaktioner är viktigt för stärkt konkurrenskraft, likviditet och hållbar tillväxt. Initiativtagarna till Föreningen för effektiva affärstransaktioner inom näringslivet (Fordonskomponentgruppen FKG, Almega, Innovations­företagen, Svensk Industriförening Sinf och Företagarna), har under lång tid arbetat med att på olika sätt vända den negativa utvecklingen med allt längre betaltider mellan företag.  Se mer på betaltider.se.

   

  Protolabs

  Snabbare produktutveckling, minskade kostnader och optimerad leveranskedja med automatiserad tillverkning. Protolabs är världens snabbaste tillverkare av prototyper och produktionsdelar. Vårt automatiserade offert- och produktionssystem gör det möjligt för oss att producera plast-, metall- och silikongummidelar av kommersiell kvalitet inom några dagar. www.protolabs.se

   

  ESI Nordics