Nyheter från FKG

 • 24 mars, 2020
 • Lime-chef går in och stöttar på Polestar

 • Kris eller inte – Polestar är inte märket som vilar på lagrarna. Senaste nytt är att de breddar sin ledningsgrupp med två nya ledamöter.

  Bakgrunden är enligt företaget att de vill ”snabba upp tillväxt och utveckling”.

  För alla stadsbor som dagligen oroar sig över att snubbla över slarvigt parkerade tvåhjulingar kanske David Richter, det ena av nykomlingarna i Polestars Board of Directors, är ett namn som inger lite blandade känslor. Richter är Chief Business Officer på Lime, en av de tongivande aktörerna i branschen med elektrifierade sparkcyklar till uthyrning som dök som invasiva arter i världens trafiksystem förra året.

  Andra ser det kanske snarare som en styrka? Att Geelys premiummärke tar in någon från en bransch som ändå varit med och fyllt en vit fläck på den internationella mobilitetens karta.

  Det andra namnet, Yankun Hou, känns mer klassiskt. Hong Kong-baserade Yankun Hou är chef för schweiziska banken UBS industrisatsningar i Asien och Stillahavsområdet.

  Volvo Cars-chefen Håkan Samuelsson, som även är ordförande för Geelys Board of Directors, gläder sig över de två nyförvärven som ska hjälpa till med att stärka laget.

  – De tillför en bred erfarenhet. De har dessutom en djup förståelse för finansiella strategier och hur man driver en start-up. Jag är mycket nöjd med att kunna välkomna dem i gruppen, säger han.

  Bilder: Nya på Polestar. David Richter på Lime (överst) och Yankun Hou (nedan), UBS AG, går in som ledamöter i Polestars Board of Directors.