Nyheter från FKG

 • 21 juni, 2023
 • SLD – ladda upp för årets branschfest

 • Redan nu börjar programmet för årets stora sammankomst ta form: SLD 2023 (Stora Leverantörsdagen). 
  Den 12 oktober samlas leverantörsindustrin i Göteborg för en dag med föreläsningar, mingel, utställningar och samtal. Platsen är Geely Uni3 Techcenter på Lindholmen och årets tema är ”How to finance the future”. 
  – Vi har klart med flera högintressanta namn. Det ska bli så otroligt roligt … årets höjdpunkt definitivt, säger Gabriella Virdarson på FKG. 

  Temat speglar det dilemma som många underleverantörer upplever just nu: att lönsamheten gått ner under trycket av ökade råvaru- och energipriser. Flera undersökningar visar att svenska SME-företag inom fordonsindustrin har sett sjunkande vinster de senaste åren.
  Och det i en tid när medel verkligen behövs för att hålla jämna steg med en allt snabbare teknologisk utveckling.
  – Vi befinner oss i en era där förmågan att driva utveckling och forskning är avgörande. Inte bara för företagens egen konkurrenskraft, utan för hela Sverige AB. Det ska bli mycket intressant att höra vad våra talare har att säga om det, säger Gabriella Virdarson.

  Talare, paneldiskussioner och analyser
  Även i år det Geely Uni3 Techcenter på Lindholmen i Göteborg som gäller för SLD. Arenan, med plats för 500 personer, är belägen intill Göta älvs strand på Hisingen i Göteborg och är lätt och snabb att ta sig till med Västtrafiks älvbåtar från centrala staden.
  För den som tar del av FKG:s erbjudande om hotellbokning på Clarion The Pier blir det ännu närmare – enbart två minuters gångväg.
  Bland de som redan är klara för att framträda på SLD finns Andrea Fuder, Chief Purchasing Officer Volvo Group, Michael Fleiss CEO Aurobay, Annika Winsth, chefsekonom Nordea, Benjamin Krieger generaldirektör Clepa och Klas Magnusson Head of Purchasing EMEA Polestar.
  – Vi kommer även att hålla en spännande paneldiskussion på dagens ämne. Det blir också många intressanta möten, och över huvud taget en jätterolig dag. SLD är en sammankomst där leverantörsindustrin får en chans att träffas, utbyta idéer och benchmarka, säger Gabriella Virdarson.
  Förutom talare och paneldiskussion med mera blir det också utdelning av Stora Leverantörspriset.

  Utställare på plats
  Liksom tidigare år finns det även utställningsplatser, helt integrerade med mingelytorna. Där kan företag visa upp sig och skapa dialog med branschens beslutsfattare och intressenter.
  – Utställningen är en mycket bra möjlighet till exponering mot en nischad målgrupp. Den skapar också ett mervärde för konferensdeltagarna, säger Lina Galow på FKG.
  Den som är intresserad att delta som utställare ska höra av sig till henne.
  – Gör det så fort som möjligt. Vi har ett par platser kvar, och det är först till kvarn som gäller!
  Företag och organisationer har gått in som partners för SLD 2023. Det handlar om Teknikföretagen, Elmia Subcontractor och Setterwalls Advokatbyrå.
  Årets huvudpartner är den amerikanska staten South Carolina. Staten har profilerat sig som en företagsvänlig region i USA, och europeiska OEM:er som BMW, Mercedes, Volvo och Polestar har redan etablerat sig där.
  – Vi är tacksamma över att ha starka partners som står bakom och sponsrar eventet. Det är dessutom aktörer som medlemmarna är väl bekanta med, säger Lina Galow.

  Delta på SLD 2023
  För anmälan, fyll i formuläret HÄR.

  Ställ ut på SLD 2023
  Intresserad av att bli utställare på Stora Leverantörsdagen – kontakta Lina Galow på FKG för mer information om priser etcetera: lina.galow@fkg.se, 0049-160-986 27 037.

  Foton i kollaget: Jeanette Larsson Winerö.