Nyheter från FKG

 • 29 oktober, 2020
 • Kvinnliga nätverket sparkar igång igen

 • Den 29 oktober är det äntligen dags för nästa nätverksträff för Kvinnan i Leverantörsindustrin och Kvinna i industrin.

  – Vi har bjudit in tre fantastiska talare (bland annat Nina Åxman, bilden) och intresset är stort. Det märks att många längtar efter att träffas och få inspiration, säger Gabriella Virdarson på FKG. 

  Den kvinnliga nätverksträffen kommer att hållas på MITC i Eskilstuna samt digitalt via Microsoft Teams. Träffen är coronaanpassad med 25 fysiska platser som dock snabbt fylldes men alla är välkomna att delta digitalt.

  – Det kanske inte blir samma möjligheter till nätverkande som tidigare träffar, men det känns angeläget att ändå mötas digitalt och hålla ihop våra nätverk. De 25 fysiska platserna gick åt på bara någon timme och det är ett väldigt högt tryck även på det digitala deltagandet med närmare 100 anmälda i dagsläget. Det känns roligt att vi har något positivt att se fram emot i dessa speciella och svåra tider som Corona inneburit, säger Gabriella Virdarson.

  En av dagens tre spännande talare är Nina Åxman, VP Global Operations på Sandvik Rock Tools

  – Nina Åxman fick tidigare i år pris som Framtidens Kvinnliga Ledare och just ledarskap är något hon kommer prata om på träffen. Hon är en stor inspirationskälla då hon är en ung kvinnlig chef inom en teknisk och tung industri, en resa som vi kommer få höra mer om. Det ska bli otroligt intressant att lyssna till, då det är ju just detta som vi arbetar för i våra nätverk – att få fler unga kvinnor till vår industri.

  Medverkar gör också Jenny Elfsberg, Head of Innovation management på Vinnova.

  – Jenny Elfsberg har nyligen varit Director Innovation Lab Hub i Silicon Valley för Volvo, något hon kommer utgå ifrån i sitt framträdande – att tänka tillsammans som ledarfilosofi. Det handlar om att tänka nytt och hitta nya sätt att jobba på, att vara öppen för att nätverka och prata om olika idéer för att driva utvecklingen framåt.

  Och sist men inte minst Namo Marouf, CEO Drömstaden.

  – Namo Marouf är feminist och artist under namnet ”Lilla Namo”, hon ska prata om DRÖMSTADEN: Urban Design Thinking – hur det krävs en by för att bygga en stad. Hon är också civilingenjör inom hållbar stadsplanering, design och är specialiserad på social hållbarhet.

  – Vi ser fram emot en mycket spännande dag. Anmäl dig senast den 26 oktober och sprid gärna inbjudan till dina kvinnliga kollegor.

  Plats: MITC, John Engellaus Gata 1, Eskilstuna samt digitalt via Microsoft Teams

  Tid: Den 29 oktober 11.30 – 16.30.

  Anmäl dig HÄR senast den 26:e oktober.

  Varmt välkommen!