Nyheter från FKG

 • 15 september, 2021
 • Kvinna i Industrin drar igång nätverksträffarna

 • Nu är det dags för höstens första nätverksträff för Kvinna i Industrin på temat “Att leda för hållbarhet”. Det kommer att handla om hållbarhet ur ett ledarperspektiv och hur hållbarhet är avgörande för företagens framgång samt varför mod och integritet är så viktigt för en ledare.

  Nästa nätverksträff för Kvinna i Industrin hålls den 21 september på Hitachi ABB Power Grids i Västerås.

  Moderator är Elin Svanström som är verksamhetsledare på Electrification Hub, en samverkansplattform som samlar spetskompetens i gemensamma satsningar för att accelerera utvecklingen kring elektrifiering, energi och elektromobilitet och driva på klimatomställningen i Sverige och internationellt. Målet är att bidra till Sveriges uppsatta mål att minska de tunga transporternas miljöpåverkan genom en 70-procentig minskning av utsläppen.

  – Det är en ny satsning i Västerås där de flesta företag i regionen ingår, säger Anna Bird, verksamhetsledare på Mälardalen Industrial Technology Center.

  Dagens talare är:

  Eva Kvist Östergren, avdelningschef, Laddinfrastruktur ABB Electrification. Hon är civilingenjör med 30 år på ABB inom inköp, service, försäljning och affärsutveckling och brinner för elektrifiering för en hållbar värld. Jenny Larsson, vd Hitachi ABB Power Grids i Sverige och ledamot i Elektrifieringskommissionen som syftar till att påskynda elektrifiering av tunga vägtransporterna och transportsektorn som helhet, vilket bland annat innebär att ökade investeringar i elvägar och laddinfrastruktur för ellastbilar och Emma Nehrenheim, chief environmental officer på Northvolt.

  – Talarna kommer att bjuda på sig själva och dela med sig av sina erfarenheter kring hur en hållbar ledare ska vara utifrån perspektivet mod och integritet. Vilket ledarskap krävs för att vi ska klara omställningen? Det blir en dialog i sofformat där alla deltagare är välkomna att delta med funderingar och frågor, säger Anna Bird.

  Dessutom lanseras en ny omgång av programmet Tillväxtmotorn Kvinna i Industri för kvinnor i ledande befattning i Västmanland. En utvärdering av programmet gjord av två studenter från MDH presenteras.

  Datum & Tid
  21 september kl. 13.00 – 16.00, drop-in lunch från 11.30

  Plats
  Hitachi ABB Power Grids
  Mäster Ahls gata 16 Västerås

  De 50 fysiska platserna i Västerås är redan fyllda men du kan även delta digitalt.

  Du anmäler dig HÄR.

  Bild från förra träffen, från vänster Elvira Synnelius, MITC, Gabriella-Mast Weggeman, MDH, Jenny Elfsberg, Vinnova och Nina Åxman, Sandvik.