Nyheter från FKG

 • 08 april, 2021
 • Kravet på omställning involverar alla

 • Vi lever nu i en tid när vår mobilitet och transport av varor genomgår stora förändringar. Kravet på en omställning mot ett hållbart samhälle innebär ett arbete som involverar alla.

  På FKG:s och BIL Swedens gemensamma strategiseminarium kommer representanter från fordonsindustrin och analysföretag att belysa de olika konsekvenser och förändringar som industrin och samhället står inför när det gäller mobilitet.

  – Tillsammans med BIL Sweden representerar vi svensk fordonsindustri och vi har 160 000 personer som arbetar inom denna bransch. Syftet med seminariet är att lyfta temat framtidens mobilitet, något som involverar oss alla. Vi måste ta oss an detta tillsammans och arbeta för ett framtida konkurrenskraftigt Sverige, säger Gabriella Virdarson, kommunikationsansvarig på FKG.

  Eftersom förra årets seminarium som var planerat på plats i Stockholm hastigt fick ställas in på grund av pandemin tycker Gabriella att det känns extra roligt och angeläget med årets seminarium och hoppas att riktigt många tar chansen att vara med och lyssna.

  – Vi har redan över 200 anmälda men eftersom seminariet är digitalt så finns det ingen begränsning. Därför vill jag verkligen uppmuntra alla som är nyfikna att passa på att vara med och ta en titt in spåkulan när det gäller framtidens fordonsindustri. Jag hoppas att alla ska bli riktigt taggade och inspirerade så att vi tillsammans kan ställa om till alternativa affärsmodeller och göra vår leverantörskedja mer cirkulär, säger Gabriella Virdarson.

  Moderatorer för dagen blir Jessica Alenius från BIL Sweden och Fredrik Sidahl från FKG och de kommer att prata svenska under seminariet. När det gäller övriga talare och föredragshållare så kommer språket att variera mellan svenska och engelska.

  FKG:s och BIL Swedens Strategiseminarium är kostnadsfritt och kommer att sändas digitalt den 15 april mellan 13.00-15.00.
  Anmäl dig via formuläret på FKG.se

  Program:

  • Jonas Arnberg, VD på HUI -> ”Nya förutsättningar för handeln” (sve)
  • Emily Xiangxuang Xu, Senior foresight manager på Volvo Group Connected Solutions > ”Future Mobility – digital trends and observations from CES 2021” (eng)
  • Steinar Danielson Sustainability Lead på Volvo Cars Mobility M (eng)
  • Håkan Schildt, Senior Vice President Autonomous Solutions på Scania -> ”Transforming transportation – implications of the ACE technology shift” (eng)
  • Tom De Vleesschauwer, Senior director transport & mobility på IHS -> “A circular future: mobility enabled by all” (eng)