Nyheter från FKG

 • 11 oktober, 2021
 • Kort från Sidahl v41

 • Jag kan inte låta bli att notera MP på 3% i senaste opinionen. Varför då undrar säkert någon – notera?

  Vår del av industrin står för en mindre del av CO2 utsläppen men med en större del av symbolvärdet miljö – på något sätt undgår det ju ingen att det ryker ur avgasrören. Fakta är att Europa står för 10+ % av den globala CO2 belastningen och i dessa 10+% står transport för 20% och i dessa 20% finner vi vägtransporterna på 73%.

  För att hävda sig som ett politiskt parti så handlar detta om att spela på våra känslor och använda populistiska argument och det här gör alla partier – inga undantag. Men MPs spel blir i verkligheten kontraproduktivt för miljön, några exempel:

  Stora bränsletörstande bilar, oftast i storstäderna, blir argumentet när man genom kraftigt höjda skatter vill fasa ut pluginhybrider och tvinga alla till rena elbilar. I en storstad så rullar bilarna typ < 5mil mellan möjlighet till laddning, och då drivs en sådan bil på ren el men å andra sidan genom lagstiftning så tvingas typ 3 miljoner invånare, oftast med långt mellan butiken, dagis, jobbet …., med att behålla sina bensin och dieselbilar – ni fattar, kontraproduktivt.

  Jag kör en ren elbil T/R till jobbet( =16 mil per dag). Det är en glädje att ha denna möjlighet så missförstå mig inte. Jag laddar vid bostaden och än så länge fungerar det – men priset på elen i kombination av priset för en elbil blir till en svår ekvation. Att MP genom list och annat drivit Sverige bort från kärnkraft är enligt min personliga åsikt totalt huvudlöst innan vi skapat ett alternativ som kan möta behovet – återigen kontraproduktivt genom att vi nu tvingas till el tillverkat av olja och kol i område 4 och 3 i vårt avlånga land.

  Så här skulle jag kunna fortsätta!

  Min, återigen personliga synpunkt, är att MP hör hemma som en myndighet med samma starka ställning som tex. FHM och till dess innan förnuftet segrar, så gör dem större nytta i opposition men inte som att parti i en konstellation där man blir oproportionerligt styrande. Och, skall vi på riktigt hantera miljö och CO2 belastningen i atmosfären måste vi börja prata om helheten, jordbruket, skogsbruket, industrin, ….