Nyheter från FKG

  • 08 juni, 2022
  • Kort från Sidahl v23

  • I denna vecka har jag som VD på FKG AB (föreningen Fordonskomponenten verksamhetsbolag) – mitt sista styrelsemöte.

    Den 31 augusti är det min sista anställningsdag och det hela känns både väldigt bra men samtidigt lite konstigt. Sett tillbaka så är det en himla resa som började 1986 efter Chalmers på Volvo och som sedan fortsatte med SAAB, CARAN, BAE Systems (Hägglunds) och nu 11 år på FKG.

    Jag kommer inte att lämna yrkeslivet helt men jag lämnar min fasta punkt och ger mig ut på en ny resa tillsammans med ett par tre uppdrag där jag kan ge tillbaka av mina år i industrin. Nåväl, det här händer i augusti och nu är vi i början av juni – mycket kommer säkert att hända.

    En annan som aviserat att lämna är Sigrid de Fries på CLEPA som går till ACEA. Sigrid har varit och är en fantastisk ledare som lyft CLEPA och jag kan bara gratulera ACEA till rekryteringen. Även detta sker sista augusti. Det betyder att Clepa får en ny ledare i höst och FKG behöver utse en ny representant i Clepas styrelse –min efterträdare (mer om vem OSV senare…).