Nyheter från FKG

 • 21 mars, 2022
 • Kort från Sidahl v12

 • Kriget för med sig materialbrist

  En av dem är på Neon. Vem visste vad Neon är, förutom en ädelgas som ger rött ljus i ett ljusrör – ni vet förr och alla neonskyltar. Atomnummer 10 och ett grundämne som används till halvledarprodukten! Ni fattar, inte nog med att marknaden för halvledare är totalt skruvad efter Covid – nu förstärker kriget bristen.

  Förutom fabriker som inte fungerar i Ukraina, ett blockerat Ryssland så kom också problemen med transporter. Tydligen är många chaufförer i Europa från antingen Ukraina eller Ryssland och vi kan räkna med logistikstrul.

  Får vi någon förståelse från våra kunder – NEJ!

  I Clepas senaste Pulse Check svarar 69% att man inte får kompensation för prishöjningarna. Detta är beklämmande och tydligen har man helt glömt bort hur man i skrift avtalat att man skall vårda varandra i kristider.

  Jag får signaler från leden som säger något helt annat än andemeningen. Covid är inte över och nu har vi ett storkrig i Europa – och inksavdelningen beter sig som … fullkomligt oacceptabelt.

  Vi kommer att skriva en debattartikel med rubriken – ”Nu skjuter fordonsindustrin sig i foten – igen”. Med det här beteendet så kommer vi inte att ha en fungerande industri och det kommer att bli som halvledarindustrin – det finns bättre kunder.