Nyheter från FKG

  • Lina Galow, Gabriella Virdarson och Peter Bryntesson
  • 20 mars, 2024
  • Kort från kansliet v12

  • Vi vet, att när det kommer till avtal mellan kund och leverantör inom fordonsindustrin så kan det ibland vara svårt att vara den mindre spelaren och få nått att säga till om i diskussionen om villkoren. Många pratar om vikten av samarbete och partnerskap, vilket ibland kan kännas lite provocerande eftersom de orden borde betyda en mer rättvis relation.

    Som motkraft till problemen med orättvisa villkor har FKG tillsammans med Wåhlin Advokater, med Fredrika Hörlin i spetsen, tagit fram ett BALANSERAT avtal som vi tycker gör både kund och leverantör rättvisa. Detta avtal har vi jobbat med en längre tid, men NU NI! Nu kan vi äntligen ge er ett utkast som ni hittar HÄR (inloggning krävs). Observera att detta arbete har visat sig vara mer komplicerat än vad vi från början trodde, och att filen endast är ett utkast. Vi skulle nämligen vilja sätta ihop en referensgrupp som tillsammans med Fredrika och oss diskuterar kring innehållet och om något bör justeras – för att det ska bli så bra som möjligt för er.

    Tanken sen är att vi med det slutgiltiga avtalet ska kunna använda det när vi lobbar för bättre villkor, och att ni ska kunna använda det som inspiration inför förhandlingar. Så vänd gärna detta mail om ni är intresserade av att vara med i en referensgrupp 😊

    Ni vet att ni hittar granskade avtal och många andra allmänna tips från juristen på vår hemsida (inloggning krävs).