Nyheter från FKG

 • 17 november, 2020
 • Kompetensomställning för Framtidens Fordonsindustri

 • FKG har tillsammans med Göteborgs stad, Arbetsmarknad och Vuxenutbildning samt Veldi Kompetens tagit fram en film som ger dig en konkret bild om varför det är så viktigt att du och dina medarbetare kompetensutvecklar er.

  Är du fortfarande tveksam till att utbilda dig inom eller utanför ditt kompetensområde? Lyssna till några av branschens mest insatta röster om vikten av att kompetensutveckla dig NU. Vår industri är mitt uppe i en omfattande omställning där vi går mot elektrifierade, autonoma och uppkopplade fordon. Det är inte bara produkten som kommer ritas om, det är hela infrastrukturen.

  Sverige har alltid varit ett fordonsland att räkna med och för att kunna fortsätta hålla oss så konkurrenskraftiga så är det viktigt att vi har relevant kompetens. Framtiden kommer kräva nya egenskaper av oss, så som nyfikenhet och en vilja att vara aktuellt uppdaterad.

  FKG, Göteborgs stad och Veldi kompetens vill göra det enklare för er att hitta och tillgodogöra er relevanta utbildningar för att ni ska kunna hålla er själva och företagen ni jobbar på fortsatt starka och konkurrenskraftiga. I denna film får du en möjlighet att lyssna till varför det är så viktigt att du faktiskt tar vara på denna möjligheten.

  Du hittar en samlad lista över aktuella utbildningar HÄR.