Nyheter från FKG

 • 24 januari, 2020
 • Kölista till Go Global hos Nevs

 • Det är ”lapp på luckan” och kölista till FKG:s Eventdag på Nevs 30 januari.

  – Det tog bara några dagar efter att inbjudan gick ut innan det var fulltecknat. Vi har ett intressant och spännande upplägg och framför allt – Nevs öppnar för partnerskap och samarbeten med leverantörer, säger FKG:s Bella Virdarson.

  Många är naturligtvis nyfikna på vad som händer innanför väggarna i Nevs anläggning på Stallbacka i Trollhättan efter Nevs förvärv av Saab Automobiles konkursbo. Förmodligen bidrar det en hel del till att denna synnerligen lokala ”Go Global” är så pass populär.

  – FKG-medlemmarna är prioriterade som deltagare, totalt är 50 representanter från ett 30-tal leverantörsföretag säkra på sin plats när eventet rullar igång, berättar Bella som tillsammans med kollegerna Peter Bryntesson och Fredrik Sidahl är FKG:s team på plats.

  Halvdagsprogrammet inleds av Nevs vd, Stefan Tilk och därefter följer Felix Andlauer, Fredrik Ahlström och Anna-Lena Björkenstam. Huvudnumret är fabriksvisning samt visning av Nevs test- och valideringscenter.

  Intressant är att i dagarna har elbilsutvecklaren Sonos Motors aviserat att stora delar av den finansiering som krävs för att kunna starta produktion av elbilar hos Nevs i Trollhättan har säkerställts.