Nyheter från FKG

 • 24 november, 2021
 • Intensivt för FKG på Subcontractor

 • FKG hade ett par intensiva dagar på Elmia Subcontractor med presentation av branschbarometern Vägvisaren och medverkan i paneldebatt om vad fordonsindustrin gör i hållbarhetsfrågan.

  – Det var fantastiskt roligt att få vara på plats och träffa våra medlemmar igen, säger Gabriella Virdarson.

  FKG medverkade på Elmia Subcontractor den 10-11 november och passade på att träffa medlemmar som ställde ut eller var där på besök.

  – Det var mycket folk och kändes nästan som vanligt men kanske inte riktigt lika proppfullt. Det var kul att se att så många av våra medlemmar var på plats, både som utställare och besökare, säger Gabriella Virdarson.

  Fredrik Sidahl och Garbriella Virdarson presenterade resultatet av Vägvisaren. Det gick bra och presentationen spelades in i en studio och sändes live.

  – Det var lite tråkigt eftersom vi verkligen gillar att möta publiken och få interagera och svara på spontana frågor på plats. Nu livesändes i stället presentationen på skärmar ute i mässhallen och vi upplevde att skärmarna var ganska svåra att hitta. Men för den som är intresserad av att titta nu i efterhand så finns hela presentation på YouTube (klicka här).

  Fredrik Sidahl medverkade också i en paneldebatt om vad fordonsindustrin och dess underleverantörer gör i hållbarhetsfrågan.

  – Under debatten kunde vi konstatera att Sveriges fordonsindustri är bra på hållbarhet, vi har det i vårt DNA. Men vi måste bli bättre på att kommunicera det och hitta ett sätt att deklarera mängden koldioxidutsläpp för varje produkt. Det vore bra med någon typ av gemensam miljömärkning för att bli ännu mer konkurrenskraftiga.

  Under Elmia Subcontractor höll också Sinf en kvinnlig nätverksträff i sin monter tillsammans med FKG och Kvinnan i Leverantörsindustrin.

  – Det var jättekul att få möta alla tjejerna igen och träffen inleddes med att Maria Eklund som jobbar på Dakki berättade om hur hon hanterat sin karriär och vilka utmaningar hon har stött på som kvinna i industrin.

  Samtalet fortsatte sedan i mindre grupper kring vad man kan göra för att industrin ska bli mer attraktiv för kvinnor och på vilket sätt man själv kan agera.

  – Det är viktigt att vi pratar samma språk och som senior kan man tänka på att stötta nya kvinnor och ta dem under sina vingar. Samtidigt har också var och en ett ansvar att sätta sig in i det språk som talas. Det kom fram många bra idéer som jag ska skriva ner och sammanställa, säger Gabriella Virdarson.

  Avslutningsvis fick alla delge vilken känsla de tar med sig efter träffen och det var många positiva ord som energi, kloka tankar, idéer och en känsla av samhörighet.

  Bilden: Fredrik Sidahl och Garbriella Virdarson, FKG.