Nyheter från FKG

 • 23 november, 2022
 • Intensiva dagar på Subcontractor

 • FKG hade ett par intensiva dagar på Subcontractor förra veckan. Tisdagen tillbringades med reportrar och på scenen medan onsdagen ägnades åt att gå runt och träffa alla medlemmar som var på plats.

  – Det var ett bra upplägg och möjlighet att förena nytta med nöje. Det var verkligen roligt att kunna ses som vanligt utan pandemirestriktioner, säger Gabriella Virdarson, på FKG.

  Subcontractor inleddes med invigning tisdagen den 15 november då FKG redovisade resultatet av årets Vägvisare (se separat artikel) tillsammans med SINF som släppte sin Underleverantörsbarometer.

  Under eftermiddagen arrangerade även FKG och SINF en nätverksträff med utbyte av erfarenheter kring jämställdhet och mångfald.

  Deltagarna fick bland annat lyssna Harriet Lidh på Lidhs Tooling som berättade om sin spännande resa som företagsledare.

  En annan intressant gäst var Mariia Shevtsova som kommit till Sverige som flykting från Ukraina. Hon och hennes dotter har fått bo hos Sanna Arnfjorden Wadström, vd på SINF och nu har hon fått arbete på Fristad Plast.

  ­– Det var en mycket uppskattad träff med möjlighet att få tala om vikten av mjuka värden som hur människor tänker och fungerar i olika situationer samt hur man kan vara mer öppen och inkluderande, säger Gabriella Virdarson.

  Under onsdagen gick Gabriella Virdarson och Peter Bryntesson runt för att träffa alla medlemmar som var på plats.

  – Det var roligt att se att alla var så positiva trots lågkonjunktur och annat. Humöret och stämningen var verkligen på topp. Vi såg också några presentationer på scenen där medlemmar berättade om hur de samarbetar för att öka sin konkurrenskraft, säger Gabriella Virdarson.

  I paneldiskussion efter presentation av Vägvisaren och Underleverantörsbarrometern: Clas Tengström, Bror Tonsjö, Anne-lie Almqvist, Andpeople AB, Peter Bryntesson, FKG, Sanna Arnfjorden Wadström, SINF, och Jan Sigurdh, AB Hällde Maskiner.
  FKG:s Gabriella Virdarson på besök hos medlemmar Chain Traced, här med Thomas Persson, Mercy Mbabazi och Daniel Eriksson.
  Chain Traceds Victor Andersson berättar om ett case där de jobbar tillsammans med bland annat FKG-medlemmen Nitator för att utreda CO2 kalkylering.
  FKG:s Peter Bryntesson i NordiQ:s monter tillsammans med Carl Kritzberg och FKG:s styrelseledamot Stefan Ottosson.
  Peter Bryntesson i en av många intervjuer, här med SVT.
  I medlemmen Gimics monter med Michelle Bergström, Henrik Arvsell och Victor Lundqvist.