Nyheter från FKG

 • 02 mars, 2022
 • Go Inspired – innovativ resa till Israel

 • Affärsutbytet Go Global startar upp igen och nu är programmet klart för en inspirationsresa till Israel 8–13 maj.

  – Israel är ett väldigt spännande land i den nya fordonsvärlden. Det finns bland annat 650 start-ups och vi märker att det kommer mycket ny innovativ teknik därifrån, säger Peter Bryntesson på FKG.

  Trots att Israel inte har någon egen fordonsindustri är de ett världens ledande länder i fordonsbranschen. Här finns både väl etablerade företag som är specialiserade på fordonsmontering och Tier 1, 2 och 3-leverans, som ägnar sig åt traditionella och avancerade tillverkningsprocesser. Dessutom företag som specialiserar sig på innovation, avancerad teknik och underlättande av tillverkningsprocesser för fordon.

  – Det känns jätteroligt att vi kan komma igång med våra resor igen och erbjuda våra medlemmar den här möjligheten att komma ut i världen.

  Resan till Israel går den 8-13 maj och blir ett fantastisk tillfälle att ta del av nya innovationer inom fordonsbranschen och få en inblick i vad som kommer att komma. Resan är en Go Inspired-resa, en variant på det mer etableringsinriktade Go Global, där fokus ligger på att bli inspirerad och medveten om vad som händer på andra ställen i världen.

  – Det blir en riktig inspirationsresa där vi får ta del av det senaste när det gäller automation, självkörande bilar och mycket mer.

  Avfärd blir söndagen den 8 maj med flyg till Tel Aviv och gemensam middag efter incheckning på hotellet.

  Måndagen den 9 maj rivstartar med besök på Peres Center for Peace and Innovation och en föreläsning om Israel som innovationsland och ekonomiska historia.

  Därefter en briefing om EcoMotion som är en dynamisk gemenskap med över 600 nystartade företag (som ständigt växer) och 10 000 medlemmar inom Smart Transportation-sektorn. Lunch hos DriveTLV, ett unikt innovationsnav med fokus på smart mobilitet där Volvo Cars och Volvo AB har investerat och är partners. Dessutom Tel Avivs CityZone-projekt med tekniska lösningar för smarta stadssatsningar och Inokim, tillverkare av elektriska skotrar och mikrotransportfordon. Middag på kvällen med svenskar som bor och arbetar i Israel inom Startup Community.

  Tisdagen den 10 maj avfärd till Jerusalem med besök på Mobileye som utvecklar självkörande bilar och avancerade förarassistanssystem samt OurCrowd, en global riskinvesteringsplattform. Efter lunch blir det rundtur i det antika Jerusalem med svensktalande guide och på kvällen middag i Jerusalem med representanter från det israeliska Finansdepartementet.

  Onsdagen den 11 maj besök på utställningen Ecomotion Week 2022 och Mobility X Lab Event med Volvo AB, Volvo Cars, Ericsson, CEVT, Veoneer, Zenseact. Dessutom Storedot, en batteriutvecklare och ledande  inom materialinnovation, som utvecklar banbrytande batteriteknologier som möjliggör laddning av en elbil från 0-100 % på 5 min. Gemensam middag i Tel Aviv på kvällen.

  Torsdagen den 12 maj inleds med besök på Maniv Mobility, en riskkapitalfond som investerar i världens ledande Automotivie, Mobility och Smart City relaterade startups. Därefter åter besök på Ecomotion Week 2022 med B2B-möten och speeddating med förbokade israeliska företag enligt deltagarnas önskelista. Kvällen avslutas med cocktail på svenska ambassadören Erik Ullenhags Residence.

  Fredagen den 13 maj inleds med frukost och sammanfattning innan transport till flygplatsen och hemresa.

  – Det är ett fullspäckat program så deltagarna får väldigt mycket med sig. Besöket i Jerusalem blir en riktig höjpunkt och även möjligheten att besöka utställningen Ecomotion Week 2022 samt Mobility X Lab Event. Jag ser mycket fram emot den här resan, säger Peter Bryntesson.

  Intresserad att följa med på denna Go Inspired-resa? Anmäl ditt intresse här senast 8 april!