Nyheter från FKG

 • 08 april, 2020
 • ”Inga av våra order är stoppade”

 • Parator Industri AB i Bollnäs tillverkar bland annat släpvagnschassier och är ett av de företag som ännu inte drabbats så hårt av covid-19.

  Hur ser nuläget ut hos er?

  – Vi har haft full produktion fram tills nu men från och med nästa vecka blir vi tvungna att kortidspermittera en del. Det är främst på säljsidan det är svårt nu men vi kommer att behöva delpermittera även på produktion. Allt hänger på våra leveranser och hur mycket material vi får när det gäller till exempel plåt. Där har det fungerat bra än så länge men det kan bli brist på däck framöver, säger Per Olsson, på Parator.

  Vad gör ni för insatser?

  – Vi är inte så drabbade av covid-19 här i Bollnäs utan de flesta sjukdomsfallen i vår region finns i och kring Gävle. Men vi är förberedda på att det kan komma en topp även här. Vi följer folkhälsoinstitutets råd disciplinerat med bland annat avstånd och hygien. Vid minsta symtom ska man stanna hemma. Inga kunder får komma in till produktionen utan man träffas ute och säljarna jobbar hemifrån i den mån de kan.

  Hur ser ni på framtiden?

  – Inga av de order som ligger inne är stoppade än så länge och vi har inte märkt av att några av våra kunder har betalsvårigheter. Däremot går det trögt när det gäller orderingång och nyförsäljning. Därav kommer vi förmodligen att märka av en påverkan senare i år. Det är svårt att säga något om framtiden men vår förhoppning är att det ska komma igång igen snart. Volvo och Scania ska ju sätta igång sin produktion så smått om ett par veckor. Får vi bara plåtleveransertill våra chassier så kan vi snabbt återinkalla folk och dra igång produktionen.