Nyheter från FKG

 • 19 oktober, 2020
 • Industrilås vill skapa nya affärsmöjligheter

 • Niklas Graberg, globalt säljansvarig på Industrilås.

  Industrilås designar, utvecklar och säljer kompletta låslösningar till alla typer av branscher. De senaste åren har man satsat allt mer mot fordonsindustrin.

  – Vi är ett väldigt lösningsorienterat företag. Vi vill gärna komma in tidigt i utvecklingsprocessen, för att kunna erbjuda kunderna en så bra lösning som möjligt på just deras utmaningar, säger Niklas Graberg, globalt säljansvarig på Industrilås.

  Industrilås är nya medlemmar i FKG sedan början av oktober. Lås är grundstommen i verksamheten men Industrilås är egentligen mer en systemleverantör. Sedan starten 1981 har de specialiserat sig på kompletta lösningar för lås, gångjärn och tätningsteknik för industriella applikationer.

  – Vi levererar till industrier inom många olika branscher. Förutom fordonsindustrin levererar vi bland annat till företag inom elektromekanik, ventilation, tåg, elförsörjning, telekom, livsmedel och läkemedel.

  I dag har man produktionsanläggningar i tre världsdelar och har försäljningskanaler över hela världen. Produktionsanläggningen i Sverige är den största inom gruppen. Här finns alla avdelningar representerade.

  – Det innebär att vi har kontroll på hela processen från design, konstruktion och tillverkning till ytbehandlingar, montering och distribution. Vi utvecklar skräddarsydda låslösningar och alla typer av förreglingslösningar. Givetvis har vi också ett brett utbud av standardprodukter, säger Niklas Graberg.

  För att kunna fortsätta företagets positiva utveckling investerade man nyligen i en ny tomt i Nässjö, nära de befintliga lokalerna. På den 30 000 kvadratmeter stora marken påbörjar man nästa år byggandet av en ny fabrik, som blir praktiskt taget dubbelt så stor som den nuvarande.

  – Vårt mål är att dubbla omsättningen till 2028. För att lyckas med det behöver vi kunna producera mer, därav nya fabriken. Men vi tittar också på trender och vart marknaden är på väg. Vi satsar i nuläget stort på mekatroniska lösningar, där de mekaniska låsen kopplas ihop med elektronik som fingeravtrycksläsare, kodlås och uppkoppling mot molnet.

  Fordonsindustrin är den bransch Industrilås växt snabbast i under senare tid med bland annat exteriöra och interiöra låslösningar till lastbilar.

  – Vi säkrar till exempel verktygslådorna som finns under lastbilen men även allt inne i hytten som luckor, överskåp, garderober med mera så att allt ska kunna förvaras tryggt. Vi har även utvecklat ett koncept med en stege till den utfällbara sängen som finns i hytten.

  Medlemskapet i FKG hoppas Niklas Graberg ska bli en bra plattform i den fortsatta satsningen mot fordonsindustrin.

  – Vi vill lära oss mer om branschen och träffa andra underleverantörer. FKG är duktiga på att sprida information, arrangera seminarium med mera, så vi hoppas kunna utöka vårt nätverk och skapa nya kontakter och affärsmöjligheter.

  www.industrilas.com