Nyheter från FKG

 • 02 september, 2021
 • IAA Mobility med nytt och bredare koncept

 • Den 7-12 september 2021 är det premiär för det nya, bredare konceptet IAA Mobility i München som ersätter IAA Cars i Frankfurt.

  – Det är ett nytt koncept som tar ett bredare grepp på samtidens mobilitet med stort fokus på hållbarhet och elfordon, säger Lina Galow, FKG:s konsult inom mässor och event.

  IAA MOBILITY är årets viktigaste mötesplats för mobilitetsindustrin med över 500 utställare och massor med olika evenemang i centrala München.

  – Det nya konceptet innehåller bland annat Open Space B2C-aktiviteter på centrala platser inne i staden och en B2B-inriktad utställning och konferens på Messe München, utan gränsdragningar mellan OEM och leverantörer, kallad The Summit.

  Mässdelen av IAA Mobility kommer att innehålla personfordon med 1-4 hjul, tjänster som mjukvara, molntjänster, utveckling, in-car entertainment, säkerhet, mobilitetslösningar och laddinfrastruktur samt ingående komponenter.

  – Personbilar kommer fortfarande att vara stommen men man lämnar alltså dåtidens koncept med bilsalong och tar istället ett helhetsgrepp kring mobilitet, dock ej kollektivtrafik. För FKGs medlemmar är mässan ett sätt att få en bra bild av Tyskland som marknad och en trendspaning om vart man är på väg, säger Lina Galow.

  The Open Space för IAA MOBILITY i centrum visar de senaste innovationerna och spännande produktpresentationer från bil- och cykelföretag på Königsplatz. Många utställare – inklusive Ford, Michelin, Polestar och IBM – kommer att medverka. I Arcisstraße kommer märken som Dacia, WEY och Valeo att visa upp sina innovativa produkter.

  – Andra spännande svenska företag som medverkar är bland annat Vässla, Sveriges mest sålda elmoped och Elonroad som delar information till uppkopplade fordon via en elslinga i marken, säger Lina Galow.

  Det osäkra läget på grund av pandemin gör att FKG inte medverkar med en monter i år men FKG kommer ändå att representeras på plats av Peter Bryntesson.

  Blue Lane Road förbinder mässan med de centrala utställningsplatserna och här finns Blue Lane Micromobility, där besökarna kan testa olika elskotrar och elcyklar med mera.

  Under mottot “What will move us next” kan mässbesökarna uppleva de senaste mobilitetslösningarna och lära sig mer om tekniska framsteg mot klimatneutralitet.

  Den 10-12 september är toppmötet på mässområdet öppet för allmänheten.

  För dem som deltar på plats gäller de tre hygienfaktorerna; vaccinerad, tillfrisknad eller testad. Det finns dock möjlighet att delta digitalt och en tv-studio kommer att livesända vissa delar.

  – Det kommer att finns något för alla och öppningstalet hålls som tidigare, men nu för sista gången, av Angela Merkel.

  Konferensen, som huvudsakligen hålls på engelska, avslutar toppmötet och bjuder in besökare till spännande talkshows, berättelser, debatter där olika aspekterna av rörlighet kommer att stå på agendan.

  Du hittar hela programmet med många framstående talare på hemsidan.