Nyheter från FKG

 • 01 mars, 2023
 • IAA-Mobility: Bli ett av sex företag som tar plats i FKG:s monter

 • Ett halvår kvar, men för den som vill få till en bra medverkan på IAA Mobility i München (5–10 september) är det dags att börja förbereda sig. FKG kommer att vara på plats med en samlingsmonter med rum för sex företag.
  – Det  är ett kostnadseffektivt och smidigt sätt för svenska leverantörer att delta, säger Lina Galow, FKG:s medarbetare i Tyskland.

  IAA:s personbilsmässa – tidigare kallad IAA Cars – döptes för några år sedan om till IAA Mobility. Bakgrunden var att man ville bredda sig för att kunna spegla hela den nutida mobiliteten – med allt från elsparkcyklar till lyxbilar.
  – Det blev en lyckad omarbetning. Tillverkare, leverantörer, tech-bolag, tjänsteutvecklare och startups ställer ut sida vid sida, säger Lina Galow som var en av de 400 000 personer som var på plats under premiäråret 2021.
  Enligt henne hymlar arrangörerna inte om att de har haft CES i Las Vegas som inspiration.

  Lina Galow, formell klädsel
  Lina Galow.

  – Man satsar på att ta positionen som den ledande europeiska mässan för framtidens mobilitet.
  Nytt för i år (5–10 september) är att The Summit, IAA:s business-to-business-avdelning. har strukit de dagar som tidigare var riktade till konsumenter. I år kommer The Summit enbart att vara öppen tisdag till fredag.
  – En välkommen förändring, och ett effektivare upplägg, för de utställare som riktar sig till fackbesökare. När det gäller Open Space-delen, som tar plats ute i centrala München, kommer den som tidigare att pågå även under helgen, säger Lina Galow.
  Vad var tongivande under förra IAA Mobility?
  – Som väntat var det ett tungt fokus på elbilar och hela värdekedjan kring dem, med nya tjänster, infotainment, laddinfrastruktur och uppkopplat innehåll.
  Dina bästa argument för att FKG:s medlemmar ska åka med till München?
  – Det är ett utmärkt ställe att nätverka, träffa kunder på och att över huvud taget odla sitt varumärke, och som leverantör ska du definitivt inte missa chansen att visa upp dig i den miljön.
  Det gäller att synas?
  – Ja, i dag går utvecklingen så snabbt, med nya aktörer och samarbeten mellan företag. För att hänga med är det otroligt viktigt att ha  kontakter och skapa personliga nätverk. Vill man vara del av en trend som potentiella kunder kan spana in så gäller det att göra ett fysiskt avtryck, det kan du göra på en mässa av det här slaget.

  Boka plats i FKG:s monter
  FKG:s samlingsmonter har plats för sex företag i sin samlingsmonter. Deadline för anmälan är 17 mars. Intresserad av att vara med? Klicka här för mer information om hur du anmäler dig med mera.

  Över hundra år med bilmässor
  IAA (Internationale Automobile Ausstellung) är inte bara en av de största bilmässorna i världen. Det är även en av de äldsta – premiären var redan 1897 på Hotel Bristol i Berlin, den gången med sammanlagt åtta  bilar på display. Tidigare var det Frankfurt som var huvudort för evenemanget som vartannat år har tunga fordon på schemat, vartannat år personbilar. Men sedan 2021 är det Messe München som gäller för IAA Mobility, medan IAA Transportation sedan länge körs i Hannover.

  Foto: Lina Galow